algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Diversos temes a resoldre després dels primers cent dies de Govern

09-10-2015 | Arxiu

Aquest divendres s’inicien les corresponents valoracions dels cent primers dies de Govern. Al llarg del matí es realitzaran les rodes de premsa tant dels partits de l’oposició i com dels nous membres del Consolat de Mar. La presidenta autonòmica, Francina Armengol, i el seu soci i vicepresident, Biel Barceló, oferiran les declaracions en una setmana marcada per l’eradicació d’una de les darreres petjades del govern Bauzá. Dimarts s’aprovava el Projecte de Llei mitjançant el qual es derogava la Llei de Símbols amb els vots de PSIB, MÉS, Podem i el PI, a favor (36).

Però durant aquests tres mesos de Govern encara s’acumulen temes pendents per resoldre. I es preveu que moltes d'aquestes qüestions necessitaran més de cent dies per assolir una solució òptima.

S’enuncia una llarga espera per complir les intencions de l’Executiu autonòmic referents a una nova taxa turística. La implantació de l’ecotaxa s’enfronta de nou amb un sector hoteler que considera «gravíssim» la seva possible reactivació.

Es prolonga també l’expectativa per tornar a rebre els canals que el govern de Bauzá va eliminar. A mitjan setembre Biel Barceló recordava que el Govern estava treballant en dues possibles opcions perquè els canals TV3, 3/24, Súper 3 i C33 es tornin a rebre a les Balears. Segons Barceló, una d’elles possibilitaria la recuperació dels canals «abans de Nadal».

Pel que fa al previsible canvi de rumb d'IB3, els portaveus de les formacions signants dels Acords Pel Canvi asseguraven recentment les intencions de reformar el canal autonòmic. La proposta inclouria l’elecció del director general de l’ens i del nou Consell d’Administració. Amb aquesta decisió no es fa necessari el suport del PP al Parlament ja que el projecte només necessita el vot favorable de tres cinquenes parts de la cambra autonòmica, i de la majoria absoluta, transcorregut un mes de la primera votació si no fos possible un acord en el primer cas.

A més, aquests primers cent dies han servit per comprovar que encara no ha arribat l’entesa entre el Govern i l’Assemblea de Docents. El col·lectiu que va liderar la campanya per fer caure el Govern del PP s’ha esforçat a reiterar que des de l’Executiu«s'ha volgut construir una irreal imatge de diàleg». Els docents no estan satisfets amb les propostes que arriben des de la Conselleria d’Educació i asseguren que aquestes «no tenen a veure directament amb les reivindicacions de la vaga indefinida». A finals de setembre es negaven a desconvocar la vaga i reiteraven i reiteraven la seva oposició a la proposta d’acord pactada entre la Conselleria i els sindicats STEI-FECO. Els dies 14 i 15 d'aquest mes es durà a votació a tots els centres de les Illes la proposta en qüestió.

I el conflicte també arriba des de la mateixa cambra autonòmica, ja que els primers mesos d’Armengol tampoc han evitat que la tensió entre el Govern i Podem continuï creixent. El partit liderat per Alberto Jarabo donava suport a la investidura de la Presidenta del PSIB el passat juny però aquesta decisió no va suposar una desaparició dels conflictes entre els dos partits. Des de Podem se segueixen controlant de ben a prop les decisions del Govern i la darrera prova l’hem trobada en el polèmic nomenament de Francisco Fernandéz Terrés com a gerent de SITIBISA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.