PAH Mallorca: quatre anys de lluita per un habitatge digne
Intervenció de l'artista SOMA que ha servit per il·lustrar el cartell dels quatre anys de la PAH Mallorca | Foto: PAH
Aquest divendres es compleixen quatre anys de la primera acció que la PAH Mallorca va organitzar al carrer, la Concentració per un habitatge digne, que es convocava arreu de l'Estat espanyol per altres PAH, assemblees d'habitatge del 15M i grups StopDesnonaments.
Des de la plataforma expliquen que «han estat quatre anys de lluita i feina i hem viscut en primera persona les conseqüències de la crisi habitacional, de les 350.000 execucions hipotecàries entre 2007 i 2011 a les més de 650.000 entre 2007 i 2015, l'increment dels desnonaments proporcional, i tal com les persones han anat perdent els seus habitatges en règim de propietat, han anat augmentant en els darrers anys els desnonaments per lloguer, perpetuant la crisi habitacional que es començà amb l'esclat de la bombolla immobiliària, i amb ella la vulneració del dret fonamental a un habitatge digne».
«En aquest temps hem passat de ser un col·lectiu que para desnonaments i pressiona al lobby financer mitjançant la desobediència civil pacífica i la legitimitat de reivindicacions justes, a ser un referent en matèria d'habitatge per organitzacions nacionals i internacionals i per institucions de caràcter local i estatal», hi afegeixen.
La PAH, quatre anys després, segueix denunciant que «la crisi habitacional no és tan sols conseqüència de la crisi econòmica sinó que ho és d'un model de política d'habitatge que ha mercantilitzat el dret fonamental a un habitatge digne, amb l'única finalitat d'omplir les butxaques dels polítics i banquers».
Per commemorar aquests quatre anys la PAH ha organitzat diversos actes. El primer se celebrava aquest dijous 24 de setembre al teatre Xesc Fortesa de Palma amb l'estrena del documental SOS3 (sostres) sobre la crisi habitacional a Mallorca. Per aquest divendres la plataforma ha convocat, a les 19 h a Can Alcover de Palma, la xerrada “Venem la nostra llar i no tenim casa” per Ivan Murray.
També a Illes Balears
- El jurista Lluís Segura analitza la sentència del TC: «És una mala notícia per a la protecció dels drets lingüístics»
- Sóller: Un metge malmena una pacient catalanoparlant i li diu que com que ha vengut de fora, no està obligat a entendre-la
- Aquests són els guardonats als premis literaris Pare Colom 2025
- L’STEI denuncia que la Conselleria elimina places d’assessors tècnics docents amb criteris «gens objectius»
- Els arquitectes de les Balears alerten dels perills de construir en rústic: «Serem un decorat de cartró pedra on serà difícil viure»
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Mentres els governs ajudaven als bancs i per treure doblers retallaven als ciutadàns, aqueixos desnonaven de les vivendes als que no podien pagar les hipoteques. Ara els bancs ja tornen tenir beneficis però no tornen els doblers que els han deixat i també continuen fent fora a la gent de casa seva.