algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
22°

Una curiosa comparació: Menorca- Barcelona

@jordimontanez.

Internet compta amb un oceà de recursos que permeten explicacions d'allò més curioses. Si alguna vegada ha tingut dubtes a l'hora d'entendre quina mida té Menorca en comparació amb la Península Ibèrica o, amb altres referències més concretes com la comunitat de Catalunya, l'usuari Jordi Montañez (@jordimontanez) ha compartit un mapa en el qual es veu la superfície de l'illa, de 701,80 quilòmetres quadrats superposada en el terreny català.

Es tracta d'una iniciativa de Montañez que es defineix, en una conversa amb un altre usuari, com "professor amb especialitat en Història i Geografia" així com "un 'friki' de la geografia i el Google maps". L'usuari, que definde més com a cantautor, compta amb 2.629 seguidors i afegeix en el seu tuit una comparació de la sueprficie del municipi de Barcelona, d'uns 101,40 quilòmetres quadrats, superposada sobre un mapa de Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per wooooooowww, fa mes de 9 anys

Amazing

Valoració:2menosmas
Per Marc, fa mes de 9 anys

Mira que m'encanta dBalears, però per favor, no sigueu tant... descarats de copiar la notícia tal qual d'un altre diari, per favor. Se que tenir un diari digital no és fàcil, però intenteu no ser tan descarats. O al manco una simple referència al final que posi: "menorca.info"
http://menorca.info/menorca/local/2015/489678/curiosa-comparacion.html

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

No és més que un constructe, o sigui un exemple aproximat perque la gent es fassi una idea concreta d' una explicació que a vegades resulta un poc abstracta. Jo admiro a tots els docents, periodistes, divulgadors i comunicadors en general, que engeguen la seva inventiva per fet aprendre, entendre i comprendre.

Valoració:8menosmas
Per aquerious, fa mes de 9 anys

El ser humano es extraordinario

Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

También podríamos calcular cuánta superficie ocuparíais los pancas en un barco de la Trasmediterránea, con destino a Barcelona.

Estimo que no más de 50m2, con espacio para ir cómodos.

Valoració:5menosmas
Per El saber no ocupa lugar, fa mes de 9 anys

Interesantísimo.
Propongo un nuevo reto: cuántos metros de papel higiénico harían falta para limpiarnos el ojete si plantamos un pino con la forma del macizo de Monserrat?.

Valoració:4menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

Una notícia ben doiuda. DBalears, de mal en pitjor.

Valoració:-7menosmas
Per ?¿, fa mes de 9 anys

El tal Montañez debe ser un primo o un colega del becario.
Si no, esto no se entiende.

Valoració:4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (22-1-2015), continuen menyspreant el català anomenant-lo -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una expressió similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:8menosmas
Per LOL, fa mes de 9 anys

Increible! ¿Cómo lo habrá hecho? Parece magia negra.
Las tecnologías avanzan que es una barbaridad...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente