cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
33°

El PSM critica el “fracàs” i el “servilisme” de Company amb Madrid

El PSM i també el PSIB criticaren ahir amb contundència el “fracàs” i el “servilisme” del conseller d’Agricultura, Biel Company, que tornà dimarts de Madrid sense cap compromís de noves inversions en el tren de Mallorca i amb l’únic anunci de destinar els set milions per a inversions ferroviàries pressupostats pel Ministeri de Foment per a enguany a pagar les expropiacions de la línia Manacor-Artà. El PSM demanà al Govern que exigeixi el compliment del conveni ferroviari per la via judicial. I el PSIB recordà que Bauzá “renuncià” a 80 milions d’inversions de Madrid a canvi que li aprovassin el pla de sanejament l’any passat.

“El balanç és catastròfic i tristíssim”, advertí el diputat del PSM, Antoni Alorda. El nacionalista considerà “miserable” i “ridícul” que el Ministeri de Foment comprometi set milions per a Balears alhora que preveu 6.000 milions en inversions ferroviàries a tot l’Estat. I criticà que el conseller Company, en lloc de defensar els interessos de Balears i les inversions previstes en el conveni ferroviari, “enterri” el conveni i “justifiqui” Madrid.

“Company fa la feina bruta al Govern de l’Estat i ven els mallorquins”, asseverà el diputat nacionalista, qui qualificà el conseller d’“irresponsable” per donar per mort el conveni ferroviari. L’exdirector general de Mobilitat del Govern del Pacte i ara regidor de PSM-IV-E a l’Ajuntament de Palma, Antoni Verger, considerà “vergonyós” que Company “accepti de manera servil” que el Ministeri de Foment no compleixi amb les Balears.

Segons Alorda, el conveni ferroviari, que preveia inversions per 433 milions, dels quals només n’han arribat 300, no està “liquidat”. A més, exigí al Govern que no dóni els doblers per perduts i que els reivindiqui judicialment obrint un plet, tal com va fer l’anterior Govern del PPamb l’antic conveni de carreteres. En aquest sentit, recordà que tant la Llei del Règim Especial Balear com l’Estatut d’Autonomia obliguen l’Estat a invertir en el tren a les Illes.
Els nacionalistes, finalment, consideraren un “menyspreu” a milers de ciutadans, a ajuntaments i al Parlament mateix que el conseller digui ara que el tren a Artà era un “caprici” del PSM, ja que el projecte s’incloïa en el pla de transports que aprovà el PP.

Els socialistes, per part seva, consideraren que els set milions aconseguits per Company són una quantitat “irrisòria”, si es té en compte que l’Estat destinarà 25.000 milions a inversions ferroviàries i, per tant, la quantitat per a Balears suposa un 0,03%. “No arriba ni al 0,7%” i “presentar això com un triomf és una autèntica ruïna”, afirmà el socialista Toni Diéguez, qui afegí que el president del Govern José Ramón Bauzá renuncià a rebre l’any passat entre 70 i 80 milions d’euros pressupostats pel Govern central com a inversions ferroviàries per a Balears a canvi que Madrid li acceptàs el pla de sanejament.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antònia Mir, fa mes de 11 anys

el tren-tram de llevant ha estat un error, previsible, però un gran error i com a tal s'ha de reconèixer si som un mínim de responsables, ara s'ha de mirar com recuperar el que s'ha fet malbé, desmontar ses cotxeries d'Artà i Son Carrió i fer unes vies ve rdes com les que es troben a tot Europa i que són un gran motor educatiu del respecte medioambiental i del turisme ecològic, esperam que no la tornem a cagar amb les presions de. les contructores de sempre i els interessos de les inmobiliaries que veie n amb el tren una oportunitat més per anar construint.

Valoració:1menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys

el PSM necesita una renovació total, que encara ningú hagi dimitit després del desastre de s'última legislatura i les eleccions explica molt d'aquesta gent que han convertit la política amb el seu negoci particular.

Valoració:3menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Si hi hi uns motius que desprestigien les autonomies, molt més que les campanyes mediàtiques dels mitjans de comunicació, és la nul.la defensa dels nostres interessos públics que fan els governants de partits estatals davant Madrid.

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

les infraestructures en aquesta illa han estat una de les àrees pitjors gestionades i amb més aprofitats i incompetència de totes les conselleries. Crec que tots els partits polítics en comptes de barallar-se tindrien de demanar perdó i assumir les seves responsabilitats cosa que mai no han fet. I senyors del PSM perquè no reconeixen d'una vegada el grandíssim error del tren de llevant? És incomprensible aquest fanatisme defensant el que és per tots cantons indefensable. Estau fent un flac favor a l'ecologisme i al transport públic a s'illa. Reconèixer els errors és de savis i segur que molts us aplaudirem.

Valoració:5menosmas
Per indignat, fa mes de 11 anys

Algú dels que xerren ha llegit la resolució de 19 de gener de 2009 del Ministerio de Fomento publicada al BOE 42 de 2009?
En cas positiu , me pot explicar el que diu?
Per a mi, una vegada llegida, queda clar que hi ha polítics que per amagar la seva incompetència no diuen la veritat .
Per variar, una mica de responsabilitat i seny ens aniria molt bé.

Valoració:1menosmas
Per maki, fa mes de 11 anys

En Biel Company és tan bon CONSELLER D'Agricultura, com fou en Matas Ministre de Medi Ambient ( mitg ambient, deia ell, ja, ja!)
I Biel gestiona la crisi pagesa, com en Matas gestiona la crisi del xapapote: diguent dois.

Valoració:4menosmas
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

Crec que una manera d'estalviar diners i temps seria que cap membre del govern no anés a Madrid ja que pel cas que els hi fan?

Valoració:4menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys

Aquets cuant van a Maadrid nomes i van per escoltar les ordres que els i donen i a dir si¨" bwana" .
No van a negociar res. no els reb ni tant sols el ministre del ram, amb un director general o subsecretari, sels espolsen de demunt, els conviden a dinar i els envien un altre cop cap a casa, "que en Mallorca se vive muy bien". Noltros, mentres, els seguirem votant perque vagin a fer el colló com sempre.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente