Més d'un segle després d'haver-ho fet per darrera vegada, els Cossiers de Montuïri tornaren a interpretar Gentil Senyora, una de les dues danses perdudes de la colla. Aquesta peça, que antigament s'executava sols davant la imatge de la Mare de Déu Assumpta, s'abandonà a final del segle XIX, i passà a ser una dansa més dels Cossiers fins que, a les acaballes dels anys setanta, deixà de ballar-se regularment.
Ahir, a les set de l'horabaixa, Montuïri tornà a vibrar amb la sortida dels Cossiers i el dimoni. Enguany, foren Tomeu Fullana (Dama), Miquel Miralles, Miquel Ginard, Pere Servera, Tomeu Rafel Ginard, Toni Nicolau, Toni Bergas i Joan Mesquida, en el paper d'en Barrufet, els qui donaren el sus als actes de Sant Bartomeu. La tradicional sortida de dia 15 serveix als Cossiers per dansar pels comerços del poble i recollir les joies per a les corregudes del proper dia 25. A més, aquest serà el quart any en què el grup surt amb els vestits tradicionals, un canvi que es veu ara reforçat per la solemnitat de la festa que es vivia un temps entorn de la imatge de la Mare de Déu d'Agost.
Amb el so del flabiol de Tomàs Salom, Flor de murta, Mestre Joan, El rei no podia i Obriu-mos serviren per marcar el ritme de la celebració pels carrers del poble. Els joves engatats de dimoni en veien les escorratjades com un mal per a la redempció dels seus pecats i corrien davant ell escapats per les empinades costes de la vila.
Després del recorregut dels Cossiers, arribà l'hora del pregó, que va ser càrrec de Pere Miralles, director de la finca de la Canova, i tot seguit s'entregaren els premis del concurs de relats curts Antoni Gomila-Sant Bartomeu, organitzat per la revista Bona Pau.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.