algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Nou premi a dBalears

Obtingué un dels guardons XMA Cross Media Awards 2009 per la interacció entre el diari digital i el convencional com a manera òptima de comunicar-se amb els lectors. L'acte d'entrega es féu a Viena

dBalears té un nou guardó per col·locar a les vitrines, un més des que fa menys d'un any i mig posà en marxa el redisseny i el diari digital. El nostre projecte ha assolit el tercer premi XMA Cross Media Award en la categoria A (periòdics de menys de 100.000 exemplars en circulació).

El distintiu fou entregat a Viena dimarts i és degut a la interacció acosenguida entre el format digital i la renovada publicació convencional en paper. De fet, aquesta circumstància permet un contacte constant entre els lectors i el producte, que assoleix immediatesa i obre les portes perquè tothom hi pugui accedir, expressar la seva opinió i enriquir les informacions publicades, de vegades amb dades molt interessants. D'altres premiats foren el Catacencu de Romania i el Herald Express britànic en categoria de menys de 100.000 exemplars. En la de més de 250.000 els guardonats són capçaleres de gran renom: els rotatius alemanys Die Welt i Bild i el madrileny Marca.

El jurat que reconegueren la tasca de dBalears en donaren una visió pròpia. Mario García, de García Media i un dels millors professionals en disseny, afirmà que "és un diari tradicional que avança cap al pròxim nivell. Demostra que les publicacions regionals poden aconseguir l'exel·lència: cobrir les comunitats amb passió. M'agraden els seus atractius per als joves, tant en el redisseny com en repensar com s'ha d'oferir el conjunt del producte".

Jochen Dieckow, d'IFRA, digué que "renova la marca. Va enfora i pot jutjar la transformació des del passat mirant el present" i Cristofer Edwards, de la Universitat Catòlica de Xile, destacà "el bon ús que fa del You Tube" i que "és un producte molt conjuntat".

WAN-IFRA: un esforç pels diaris de qualitat

WAN-IFRA va realitzar la trobada i la fira en el recinte Messe, al Prater de Viena, de dia 12 a dia 14 passats. Aquesta associació mundial de diaris i editors de notícies representa més de 18.000 publicacions, 15.000 portals d'internet i més de 300 empreses a 120 països.

En la reunió de Viena moltes entitats proveïdores presentaren les darreres innovacions, sobretot lligades als diaris digitals i a la seva interacció amb els convencionals, i es van veure avenços en tots els camps. De fet, els premis XMA suposen un reconeixement a les tasques més renovadores.

Llibertats

L'ideari de WAN-IFRA és ser "el soci indispensable de la indústria periodística mundial en defensa de les llibertats d'expressió i opinió, del periodisme de qualitat i de la integritat editorial".

Un guardó més per al nou dB, redissenyat i repensat el 2008

El premi atorgat aquesta setmana a dBalears és el quart que aconsegueix des que la seva empresa editora, Hora Nova SA, n'impulsà el redisseny i la nova concepció a partir de la fidelitat a la llengua catalana, pròpia de les Illes.

El setembre del 2008 dB obtingué el premi al millor disseny periodístic d'Espanya i Portugal de tirada inferior a 20.000 exemplars concedit per la Society for News Design (SNDE). En aquest certamen també se li entregà la medalla d'or de diaris redissenyats, la medalla de plata per les portadetes interiors i mencions a una portada, una doble pàgina i una fotografia.

El millor d'Europa

El novembre del 2008 l'European Newspaper Award el va designar com el diari més ben dissenyat d'Europa en la categoria de premsa local. També es reconegueren publicacions de Suècia, Suïssa i Grècia.

Aquella mateixa tardor, el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de Balears atorgà a dB el premi de la Comunicació per la seva innovació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Que s'ha d'esser de bossot ... Clar que desapareixen els articles. O es que vols tenir les noticies de l'any 40? Si vols consultar informacio atrasada ves-hi a s'hemeroteca.
Valoració:0menosmas
Per antoni font, fa mes de 14 anys
Jo tampoc no conec cap altre mitjà que sigui tan permissiu amb les crítiques que li fan a ell mateix o als seus periodistes. En això sí que es mereix un premi.
Valoració:1menosmas
Per camaroja, fa mes de 14 anys
Un dels pocs diaris que realment practica la llibertat de'opinió. Aquí els comentaris dels lectors, encara que siguin crítics amb el diari, no són censurats (com sí passa a altres diaris de molt de renom com ara El Pais).
Enhorabona
Valoració:1menosmas
Per Número lectors, fa mes de 14 anys
No se qui deu pagar les despeses del Diari de Balears, perquè amb els pocs lector que té, .....
Valoració:0menosmas
Per Joan Figuerola, fa mes de 14 anys
Idò jo no és per res, però el format blog del digital de DdB el trob d'allò més incòmode. Es fa molt difícil trobar notícies i a més devers la mitjanit desaparèixen molts articles. Crec que encara li falta molt a aquesta plana per ser considerada una bona edició digital.
Valoració:0menosmas
Per Germànic, fa mes de 14 anys
Enhorabona a DdB; qui està davant, camina. Aviat els diaris del món es reconvertiran en digitals i DdB, gràcies als esforços d'avui, es situarà en un lloc privilegiat en la cursa de sortida tecnològica. Els sus responsables, però, cal que no pensin que ja tenen la Seu plena d'ous. En els continguts, encara els resta molta feina a fer. El meu diari hauri d'esser veritablent contemporani, això significa que s'hauria de situar més a contracorretia dels temps que vivim, més preocupat per la serietat de la informació i l'opinió que pels focs artificials d'un disseny hiperpostmodern que prioritza la imatge a les idees. En aquest sentit encara resta molta feina a fer.
Valoració:2menosmas
Per sadf, fa mes de 14 anys
Premi a l'ús del google translator?
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente