algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

Nadal entra a l'equip de govern de Calvo com a tinent de batle en el lloc de Cerdó

L'Executiva d'UM ho aprova per unanimitat i avui podria ser nomenat a l'Ajuntament

El president d'Unió Mallorquina i regidor de l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, s'incorporarà de manera imminent a l'equip de govern de la batlesa Aina Calvo (PSIB-PSOE), on passarà a ocupar el càrrec de tinent de batle que fins ara ostentava la «número dos» d'UM a Palma, Cristina Cerdó.

La decisió la prengué ahir vespre per unanimitat l'Executiva d'UM i fou comunicada immediatament a la batlesa de Palma, Aina Calvo (PSIB-PSOE), que avui podria fer efectiu el nomenament de Nadal via decret de batlia.

D'aquesta manera es tanca el període de gairebé un any en què Nadal s'ha mantingut, per voluntat expressa, com l'únic regidor dels partits del Pacte que no formava part de l'equip de govern. La mesura, que es meditava des de feia mesos, ha de dotar de major «estabilitat i cohesió» l'acció de govern municipal, segons assegurà a aquest diari el mateix Miquel Nadal.

El cert és que arriba després que s'hagin sentit veus, sobretot socialistes, que vinculaven una certa inestabilitat de l'equip de govern amb la situació de Nadal. De fet, el mateix regidor advertia aquest cap de setmana que si no entrava a l'equip de govern era perquè no compartia la política d'Eberhard Grosske (Bloc), que és tinent de batle. En aquest sentit, advertia que si hi entrava seria per no permetre que es faci una política tan d'esquerres com la que, segons ell, s'ha fet fins ara.

Quan sigui nomenat per la batlessa, Nadal passarà a ser tinent de batle i, per tant, assistirà a les juntes de govern setmanals, de manera que es «dinamitzarà la presa de decisions» perquè fins ara tot s'havia de consultar amb ell, que no hi podia assistir.

En principi, el regidor no tindrà cap àrea adscrita i la fins ara tinent de batle, Cristina Cerdó, deixarà aquest càrrec però mantindrà les àrees de gestió de Medi Ambient, Economia i Treball, com també la presidència d'Emaya i de l'Imfof.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.