algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El PSM farà el congrés a l'octubre i tornarà a discutir si va sol o en Bloc

S'obre el període precongressual amb el clàssic debat sobre la taula

El Partit Socialista de Mallorca (PSM) farà a l'octubre o al novembre el seu 19è congrés -l'anterior fou el maig de 2006- i tornarà a posar sobre la taula un debat que el partit arrossega des de fa anys, un clàssic: anar tot sol o reforçar el Bloc.

Un debat que el partit afrontà amb cruesa el maig de fa dos anys a Can Domenge. Guanyà l'aposta pel Bloc. Els candidats dimitiren, alguns se n'anaren i el partit quedà amb menys efectius, però fidels. I l'ambiciós Bloc aprovat al 18è congrés mai s'acabà de consolidar i no passà de ser una mera coalició. Una coalició circumscrita a les autonòmiques que el PSM deixà en stand by a les passades eleccions generals, on canvià de parella de ball. D'anar amb EU-EV passà a anar amb UM. No sumà.

Ara, després que la coalició no assolís els objectius fixats i després que el Bloc no s'acabi de consolidar, comencen a sentir-se veus dins el PSM que defensen que cal que el partit es torni a presentar tot sol, un fet que no es produeix des de 2003, tot i que el 2007 concorré en solitari en alguns municipis. El procés precongressual servirà a la direcció per sondejar quin pes tenen aquestes veus. Un primer moment per fer-ho serà la setmana vinent, quan el partit té convocat un consell de direcció política.

«Unitat no ha aconseguit l'objectiu principal», admet el secretari general del PSM, Biel Barceló, en una carta enviada a la militància. «Ara cal passar pàgina, i el nostre partit ha d'assumir la responsabilitat de repensar i rellançar el projecte polític del nacionalisme progressista». «La nostra tasca dels propers mesos ha de ser enfortir el PSM-EN» i «hem de reflexionar també sobre quina ha de ser la millor manera de projectar la nostra organització en l'espai plural de l'esquerra nacional i ecologista, per tal d'arribar a les properes eleccions del 2011 amb les millors garanties d'èxit», sentencia el secretari general. El debat torna a estar sobre la taula del partit nacionalista i ja és conegut: PSM o Bloc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.