nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Emaya retira en quatre dies 15.000 quilos d'algues del llit de la Riera

L'acumulació de sediments i l'aigua dolça han fet que proliferassin

DdB. Palma.

Un equip de 8 operaris de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram de Palma (Emaya), ha treballat al llarg d'aquesta setmana al llit de la Riera realitzant tasques de neteja per a la retirada d'algues. La seva aparició s'ha vist afavorida per les temperaturas enregistrades al llarg dels primers mesos de l'any, més pròpies de la primavera que de la temporada d'hivern.

Els treballadors d'Emaya, que ahir reberen la visita de la presidenta de l'empresa municipal, Cristina Cerdó, han retirat des de dimarts passat i fins ahir, prop de 16 tones d'alga i altres residus com bosses de plàstic, cartons i alguns electrodomèstics de petites dimensions.

Davant la imposibilitat d'utilitzar mitjans mecànics que poguessin remoure el fons de la Riera amb les consegüents molèsties per als veïnats i vianants, els treballadors d'Emaya han hagut de recollir quasi 16 tones d'alga amb les mans, ajudats des del carrer per un camió grua que carregava els sacs, de 1.000 quilos cadascun, omplerts al torrent.

Enguany, la proliferació d'algues a la Riera ha estat a causa de la convergència de distints factors com són l'acumulació de sediments i d'aigua dolça producte de les pluges torrencials de la passada tardor que, cal recordar-ho, fins i tot varen provocar el desbordament del torrent pocs metres abans de la seva desembocadura, a l'altura de la part de la Faixina que toca amb el passeig marítim.

A aquests dos factors, que són determinants alhora d'afavorir el creixement de les algues, s'hi ha afegit el notable increment de la temperatura enregistrat al llarg de les darreres setmanes de l'hivern i que han contribuït al creixement d'unes algues que, a diferència d'altres anys, no han comptat amb un dels seus principals 'enemics': l'aigua de rebuig procedent de la planta potabilitzadora de Son Tugores.

Aquest excedent és vessat posteriorment a la mar a través de la Riera, activant el corrent del cabal, i precisament per el seu nivell de salinitat té un potencial quasi nul a l'hora de desenvolupar aquest tipus de vegetació.

La principal raó per la qual la planta potabilitzadora no ha estat operativa els primers mesos de l'any ha estat del bon nivell de capacitat que presentaven els embassaments de Gorg Blau i de Cúber.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.