algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Gesa garanteix la protecció del patrimoni natural de la Farinera

L'empresa estudiarà una modificació del projecte en aquest tram

L'empresa energètica Gesa garanteix que el patrimoni natural del torrent de Canyamel, en el tram conegut com el de la Farinera, ubicat entre Artà i Capdepera, serà protegit.

Aquesta és la resposta de Gesa a les veus d'alarma que han sorgit aquests darrers dies a la comarca del Llevant, davant de l'amenaça que aquesta zona humida, de gran valor ambiental i etnològic, sigui travessada per la línia aèria d'alta tensió, ja que així es preveu en el projecte per construir la nova subestació elèctrica.

L'empresa ha assegurat que estudia una modificació del projecte per analitzar les solucions alternatives que es puguin aplicar, alhora que ha incidit a deixar clar que qualsevol actuació es realitzarà d'acord amb la seva màxima principal, que implica la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

Fonts autoritzades de Gesa explicaren que «es respectarà al màxim el torrent de la Farinera. Des de la nostra empresa totes les actuacions que es duen a terme són a partir d'estudis d'impacte ambiental, i les línies existents a les Balears s'instal·len d'acord amb el pla d'avifauna, que assegura el màxim respecte al medi ambient».

L'Ajuntament de Capdepera ja ha anunciat que presentarà al·legacions a aquest projecte, i el que es té molt clar és que lluitaran perquè es respectin els valors naturals d'aquesta zona.

L'actual equip de govern és el que ha donat el vistiplau per dur a terme el projecte amb el cablatge elèctric aeri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.