algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Huguet, segon senador autonòmic

El fins ara diputat del PP Joan Huguet (Ferreries, 1954) serà elegit dimarts pel Parlament com a segon senador autonòmic, un càrrec que ocuparà els tres propers anys i que pertoca a Balears per haver superat el milió d'habitants. El primer senador continuarà sent el nacionalista Pere Sampol (Bloc).

«Demostraré que no cal ser nacionalista perquè s'escolti la veu de Balears a Madrid», assegurà ahir el polític menorquí en una clara referència a Sampol.

Huguet era, amb l'actual presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar (UM), l'únic diputat que ocupava ininterrompudament l'escó des de la primera legislatura autonòmica (1983-1987). Ara haurà de dimitir de diputat i el seu escó l'ocuparà Gaspar Oliver, un altre parlamentari de la primera època.

Després de 25 anys com a diputat autonòmic, Huguet és el polític amb més currículum del PP, un partit que arribà a presidir. Entre altres càrrecs institucionals, ha ocupat la presidència del Parlament, del Consell de Menorca o la vicepresidència del Govern i fou portaveu del grup popular la legislatura passada.

Ahir el presentà la presidenta del seu partit, Rosa Estaràs, com «el millor en el do de l'oratòria», «una persona que farà història a Madrid». La dirigent popular evità comentar si s'havia plantejat per a aquest lloc el nom de l'actual secretari general del partit, José María Rodríguez, o si s'avaluà compensar les Illes menors, on el PP va perdre els senadors a les generals passades.

El futur senador, que es considerà una «aposta personal» d'Estaràs, es comprometé a ser el «senador de totes les Illes Balears» i avançà que lluitarà per millorar les connexions aèries i el finançament, i vigilarà que es compleixi el desenvolupament de l'Estatut, l'arribada de noves competències, els convenis signats.

«Assumesc el càrrec amb la mateixa il·lusió que un nin amb la motxilla nova, però ara la duc carregada d'experiències», sentencià el veterà polític del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.