algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Ramis diu que "de moment" no preveu competir amb Estaràs per presidir el PP

Considera que seria bo que hi també creu que no n'hi haurà

«Jo no em postul. De moment». Ho va dir ahir el portaveu del PP balear, Miquel Ramis, en una compareixença pública. Semblava que es descartava com a candidat a president del seu partit fins que, després d'una pausa, afegí el «de moment». No quedà aquí, també apuntà que seria «bo» que es presentàs a president «algú més» que l'actual presidenta, Rosa Estaràs, però també reconegué que, personalment, no creu que surti cap candidat més.

En l'habitual compareixença dels dijous la 'crisi' interna del PP quedà a un segon pla, superada per l'acusació de malversar doblers públics que afecta l'exregidor popular de Cort Rodrigo de Santos. Amb tot, el portaveu no desaprofità l'ocasió per recuperar el fil traçat des de les eleccions de diumenge, quan per primer pic en dues dècades el seu partit perdé a les Balears.

Ramis donà l'enhorabona al PSOE, «el gran guanyador», i reconegué que el PP ha «sofert un revés important, una castanya forta». Així mateix, reiterà que el PP ha entès el missatge, ha reaccionat en 48 hores, avançant al juliol el congrés d'un partit que, «de moment», només aspira a presidir Rosa Estaràs.

El portaveu, però, no es descartà per competir fins al final i, fins i tot, defensa que seria positiu per al debat que Estaràs no fos l'única candidata. Amb tot, també admeté que no espera que es postuli ningú més. Ramis encara llançà un missatge més -aquest, però, als actuals dirigents del partit-, quan va dir que per sota d'Estaràs «tots som prescindibles i jo el primer».

L'exdelegat del Govern se sumava així a una reflexió que ja han deixat sentir altres veus del partit, que aposten per una renovació de calat, que no sigui només estètica, que no suposi només sacrificar dos o tres perquè no canviï res.

De fet, són diversos els dirigents populars -el president del PP de Mallorca, Pere Rotger, n'és un, però no l'únic- que aposten per una renovació no només de cares sinó de missatge. Per recuperar perfil propi, discurs propi, i no deixar-se dur per allò que convé més a la direcció estatal del partit. Per deixar de banda a Balears, per exemple, la política antiterrorista o la relació Església Estat, com a eixos d'oposició. I per tornar a tocar carrer, a vehicular les demandes que arriben de les agrupacions locals i dels ciutadans de les Illes.

I una vegada feta l'anàlisi, aquestes veus també es plantegen si el canvi pot ser representat per Estaràs. Un canvi que també tindria detractors. I tothom mira el batle de Calvià, Carlos Delgado, que representa l'ala més espanyolista del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.