algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

López Garrido veu un PP «perdedor», però insta els socialistes a no confiar-se

El portaveu al Congrés pronuncia el darrer gran míting del PSOE davant 600 apoderats i interventors

El portaveu del PSOE al Congrés, Diego López Garrido, protagonitzà ahir a Palma el darrer gran míting dels socialistes balears abans de les eleccions generals davant 600 interventors i apoderats. Els reconegué que veu els del PP «tristos», «capbaixos», «saben que perdran», però «no podem confiar-nos» perquè «no es pot dir blat fins que no és al sac i ben fermat», apuntà en català.

I com que l'acte es feia a l'hipòdrom de Son Pardo, el candidat al Congrés demanà als seus que «fins a dia nou, a cavalcar». Les crides a la mobilització dels votants socialistes no foren exclusives de López Garrido. El secretari general del PSIB, Francesc Antich; el candidat al Senat, Xavier Ramis; i la batlessa de Palma, Aina Calvo, també ho feren quan el precediren.

«El partit dura 90 minuts i fins al darrer minut es pot fer un gol. Vull que tothom jugui fins al darrer minut», cridà Antich, qui disculpà una malalta Francina Armengol. El candidat al Congrés per Balears, Antoni Garcias, tampoc no hi era.López Garrido contraposà l'Espanya plural del PSOE amb una d'uniforme i que s'«allunya de la realitat», com la del PP. «Són els de l'ordeno i mano. I l'absència de llibertat i tolerància és el que aquesta societat no admet», afirmà el socialista, qui recordà que l'eslogan del PP, «amb el cap i el cor» era el de l'extrema dreta de Guatemala.

També es referí a l'Església, a l'elecció del seu nou «cap» i destacà que s'han «modernitzat» perquè tenen accions de l'empresa farmacèutica que fabrica la Viagra o preservatius. Antich, que el precedí, va tornar a dir que «a Madrid necessitam un govern amic» i assegurà als qui diuen que PP i PSOE «són el mateix» "en referència a Unitat" que no valoren prou La llei de dependència, d'igualtat o la retirada de tropes d'Iraq. «La millor senya d'identitat ha de ser la cohesió social i la igualtat d'oportunitats», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.