cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Calvo afirma que agilitarà totes les llicències i no just les dels polígon

Cort farà enguany un pla per atendre de forma específica promotors

La batlessa de Palma, Aina Calvo, manifestà ahir que el Consistori elabora un «pla d'acció» que es presentarà enguany per agilitar la concessió de totes les llicències urbanístiques de la ciutat i no tan sols les que afecten els polígons de Palma. Així ho afirmà Calvo, en resposta a la qüestió del motiu pel qual l'Ajuntament no pensa acatar l'acord del ple de dilluns, obtingut gràcies al fet que UM donà suport a la proposta del PP sobre la necessitat d'agilitar les llicències als polígons industrials de la ciutat.

La batlessa reiterà que agilitarà les llicències que afecten els polígons amb les mateixes condicions que la resta i que, per tant, no se'ls aplicarà «cap tracte de favor». «Es tramitaran per ordre d'arribada, perquè el retard afecta tots els sectors». Però afegí que complirà «sempre» els acords plenaris. Segons Calvo, aquest pla d'acció «és un objectiu prioritari i de mandat, encara que no es tracta ni d'una situació fàcil ni bona de reconduir aviat». Calvo atribuí els retards en les concessions de llicències a una situació «puntual» derivada de l'entrada en vigor del nou Codi tècnic de l'edificació, normativa que s'aplica des del 29 de setembre passat.

Dins del pla d'acció esmentat, Calvo avançà que s'augmentaran les hores de treball dels funcionaris i que es reorganitzarà la tasca de la Gerència d'Urbanisme. No obstant això, la batlessa no en detallà més actuacions perquè s'han de consensuar amb els treballadors de la Sala. Afegí que crearà una finestreta específica perquè els promotors puguin consultar els seus dubtes i tramitar els seus expedients, una prioritat que fa molt de temps que el sector reivindicava. Calvo reconegué que no se sent «orgullosa» del retard en la concessió de llicències, que s'haurien de donar en un termini màxim de 3 mesos, cosa que «no succeeix».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.