cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

La Sala durà als jutjats la revocació de dues llicències del Port Verd

El ple aprovà l'obertura dels expedients de declaració de lesivitat

L'Ajuntament de Son Servera deixarà en mans dels jutjats la revocació de dues llicències d'obres del Port Verd, concedides per l'anterior equip de govern (PP-UM), per considerar que excedeixen els metres permesos per la normativa. Els promotors dels dos projectes, que suposarien 38 habitatges, són Matamosquera i Wonhouse.

En el ple ordinari que es va dur a terme dijous vespre, es va aprovar l'obertura de l'expedient de declaració de lesivitat d'ambdues llicències. Aquesta és la passa prèvia per arribar a la revocació i, en darrer extrem, han de ser els jutjats els que decideixin si hi ha d'haver indemnitzacions. En el ple hi va haver representants de les promotores, que hi varen intervenir mostrant el seu «ensurt» davant aquesta declaració de lesivitat.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Son Servera, Joan Riera (PSOE), explicà que «per esser coherents amb la filosofia que mantinguérem a la passada legislatura, advertint de les possibles irregularitats al Port Verd, hem decidit revisar una per una totes aquestes llicències, per detectar si estan ben concedides o si hi ha errades».

El resultat, segons explicà el responsable d'Urbanisme, ha estat que s'ha detectat aquest excés d'edificabilitat en aquestes dues llicències, altres havien caducat i a tres, els promotors hi havien renunciat. Es continua fent feina en la resta.

El PP, a l'oposició, va defensar que les llicències estaven ben donades, que es respectava l'edificabilitat i que tot era una qüestió d'interpretació de les normes.

Així el portaveu popular, Damià Ripoll, manifestà que «les llicències que vàrem donar en el seu moment autoritzen a construir per sota dels metres cúbics que l'actual equip de govern fixa com a màxim. Allò que passa és que se n'ha fet una altra interpretació, però tot és correcte».

Al ple també hi varen assistir representants de l'associació de veïns del Port Verd. S'ha de recordar que aquests presentaren fa unes setmanes, en roda de premsa, un informe del Consell de Mallorca que concloïa que la urbanització no tenia dotació de serveis suficient per assumir el gran creixement poblacional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.