nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Unitat assumeix totes les reivindicacions de l'empresariat per un finançament just

Sampol i Forcades coincideixen que, amb més recursos, el major benefici és per a les rendes baixes

Plena coincidència. Això és el que posaren de manifest ahir el candidat d'Unitat per les Illes, Pere Sampol, i el portaveu de la plataforma empresarial per un finançament just, Alexandre Forcades, que es reuniren amb altres membres de la coalició nacionalista -formada pel PSM, UM, ERC i Entesa- i de les entitats que integren la plataforma. Unitat assumí totes les reivindicacions de l'empresariat per millorar el finançament i Forcades destacà la «coincidència», lloà el candidat i defensà que les seves reivindicacions de finançament són «la proposta més social i progressista» que hi pot haver, perquè beneficia les rendes més baixes.

«Ens comprometem a defensar els principis per reformar el sistema de finançament que reivindica la plataforma, per posar fi a la tendència històrica que ha condemnat les Illes a ser la comunitat amb menys finançament per habitant de tot l'Estat», afirmà el candidat.

Si surt elegit diputat, el nacionalista proposarà una reforma del sistema basada en el principi de finançament per habitant, que tengui en compte la població turística i els treballadors de temporada, com també el major esforç fiscal i cost de preus de Balears. A més, reclamarà que el futur sistema impedeixi que comunitats amb una renda per càpita superior a la mitjana continuïn sent receptores netes, i que s'eviti que comunitats com la balear perdin posicions en el rànquing de renda per càpita com a conseqüència de la seva aportació al conjunt de l'Estat, com passa ara.

Finalment, Sampol vol que el sistema tengui en compte el finançament de Carreteres i Ferrocarril, dues competències que Balears té transferides i que no tenen la resta, amb l'objectiu d'evitar els convenis «discrecionals», que depenen massa dels colors polítics del Govern autonòmic i del central. També defensarà que els pressuposts de l'Estat garanteixin una inversió per càpita a les Illes mai no inferior a la mitjana estatal.

El líder de la plataforma i president del Cercle d'Economia advertí que la millora del finançament ha de servir per afrontar dèficits de la sanitat pública, per eliminar bosses de pobresa o per millorar l'escola pública. «És la política més social que hi pot haver», afirmà Forcades, que apuntà que Balears no pot créixer consumint territori, sinó amb una «educació excel·lent», i per a això cal més finançament.

«Defensar més recursos públics no és defensar els rics, sinó els usuaris del serveis públics, que són els qui tenen rendes més baixes», afegí Sampol, que també indicà que els empresaris se'n beneficiaran si hi ha més obra pública i les rendes augmenten.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.