algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
24°

Els síndics retreuen al PP que donàs subvencions a dit i sense justificació

L'informe de 2006 qüestiona els 4,6 milions del Govern al Mallorca Clàssic

La Sindicatura de Comptes retreu, en el darrer informe de fiscalització, que el Govern de Jaume Matas (PP) concedís l'any 2006 subvencions a dit que hauria pogut atorgar per concurs i que n'atorgàs d'altres que no estaven suficientment justificades.

Concretament, els sindics posen de manifest que la Fundació Balear d'Atenció i Suport a la Dependència, dependent de la Conselleria de Presidència, va concedir 3,9 milions d'euros de subvenció a cinc residencies i «no hi ha cap informe que justifiqui l'elecció d'aquestes cinc entitats, en contra dels principis de publicitat i concurrència». A més, els ajuts no foren suficientment justificats.

No és l'únic cas que es posa de manifest. Una altra entitat depenent, el FOGAIBA de la Conselleria d'Agricultura, concedí una subvenció de 49.000 euros a Asaja que no es publicà al BOIB, que no estava prou justificada i que no estava ni prevista en les bases de la convocatòria. «Tant en les bases com en la convocatòria de la subvenció, no es podrà subvencionar la difusió d'un butlletí adreçat principalment als membres de l'associació». A més, s'incompleix la ressolució de la convocatòria perquè se subcontractava tota l'activitat quan no es permetia.

La Sindicatura també analitza tot un seguit d'ajuts a organitzacions empresarials concedides per la Conselleria de Treball per valor d'1,2 milions d'euros. En aquest cas, l'organisme fiscalitzador detecta que no hi ha «cap memòria justificativa de les accions desenvolupades i dels resultats obtinguts».

Per tot això, la Sindicatura «recomana» que es desenvolupi reglamentàriament la Llei de subvencions per «reforçar el sistema de control», que s'exigeixi un compliment més acurat de les sol·licituds i de les justificacions; i que es faci un «seguiment estricte» de la justificació de les subvencions concedides i, si cal, s'iniciï «el procediment de reintegrament».

Però la Sindicatura també posa de manifest irregularitats en la contractació, sobretot de les entitats depenents del Govern, com l'Ibatur. Així, critica la manca de justificació del conveni pel patrocini del torneig de golf Mallorca Clàssic, que costava 4,6 milions públics anuals i es feia al Pula Golf de Son Servera. L'actual Govern el rescindí.

Però també posa objeccions a contractacions del Govern, com la que serví per avaluar les ofertes per Son Espases. La consultora encarregada va subcontractar la feina sense comunicar-ho, incomplint la Llei de contractes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.