nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

La promotora renuncia a fer el parc fotovoltaic de 70.000 metres a Bellviure

La pressió veïnal i la mediació de la Sala i del Govern han fet reaccionar l'empresa

58236
Aquesta és la planta fotovoltaica de la finca des Pagos, al municipi de Porreres.

J.M.SASTRE. Porreres.

L'empresa que havia aconseguit els drets en els terrenys de la finca de Bellviure per instal·lar-hi una planta fotovoltaica que ocupava més de 70.000 metres quadrats de sòl rústic ha renunciat a fer el projecte. Així ho han confirmat des de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, on l'empresa de Galícia ja ha registrat un escrit mitjançant el qual informa l'Administració autonòmica de la seva renúncia a realitzar la planta. Els motius que han provocat aquesta renúncia han estat la forta pressió veïnal i la polèmica que s'aixecà al poble, i fins i tot més enllà dels límits de Porreres, entorn d'aquestes instal·lacions en sòl rústic, perquè ja n'hi ha una a la finca des Pagos que té 60.000 metres quadrats i que és una de les més extenses de Mallorca.

Així mateix, s'hi ha d'afegir que el batle de Porreres, Bernat Bauçà (UM), criticà que els ajuntaments no puguin fer informes vinculants sobre la instal·lació de parcs solars en el sòl rústic dels seus municipis. Davant aquesta controvertida situació entorn dels parcs solars i a instàncies de la Sala i de la mateixa propietat de la finca de Bellviure, que havia signat el contracte d'arrendament dels terrenys amb l'empresa que els havia d'explotar, s'iniciaren un seguit de reunions entre totes les parts implicades per tal d'intentar reduir les dimensions del projecte o, en darrer extrem, descartar fer el parc fotovoltaic a Bellviure. Finalment la solució per la qual s'ha optat ha estat aquesta darrera.

Cal recordar que a les Illes Balears hi ha 18 parcs fotovoltaics autoritzats de 45 peticions registrades. El GOB va reclamar, en una roda de premsa oferida precisament a Porreres, que aquests parcs s'instal·lin en zones ja degradades com ara antics abocadors o als polígons industrials. Els ecologistes no s'oposen als parcs solars, sinó a posar-los en sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.