cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

El Consell conclou que el Port Verd no pot suportar més construccions

Els veïns demanen la destitució de Damià Ripoll com a conseller

Un informe del Consell de Mallorca conclou que la polèmica urbanització del Port Verd no té la dotació de serveis adient per poder fer front al creixement poblacional que suposaria l'allau d'habitatges plurifamiliars. Aquest creixement es podria traduir en 2.800 habitants.Així, l'informe dóna la raó a l'associació de veïns del Port Verd, que des de fa molt de temps adverteix d'aquesta manca dels serveis bàsics com és ara clavegueram, aigua potable o subministrament elèctric per fer front a les construccions previstes.Els veïns del Port Verd van mostrar ahir la seva satisfacció davant d'aquesta resolució, que «corrobora tot el que hem dit des del principi i ens dóna més força jurídica per continuar realitzant totes les passes necessàries per revocar totes les llicències donades».

Així mateix, van anunciar que enviaran una carta al Consell sol·licitant la destitució de l'exbatle i exregidor d'Urbanisme Damià Ripoll com a conseller del Consell i cap de l'oposició municipal, ja que el responsabilitzen d'«aquest caos urbanístic».Carme Galmés, portaveu dels veïns del Port Verd, va exposar que, «segons l'informe, els serveis principals estan només capacitats per proveir la població prevista l'any 1965, quan la urbanització va néixer amb una tipologia d'edificis unifamiliars aïllats. El canvi d'ús a plurifamiliars es va fer el 83».

Segons l'estudi, amb aquesta població es necessitaria una remodelació substancial per poder adaptar-se al canvi d'ús, una remodelació que podria suposar més de 600.000 euros. L'informe exposa que la xarxa d'abastament d'aigua s'hauria de renovar i ampliar per afrontar les noves necessitats, ja que la instal·lació actual no aguantaria més pressió. Pel que fa al clavegueram, hi farien falta grups de bombatge i dipòsits amb major capacitat. També comenta que la il·luminació ha quedat obsoleta i s'haurien de fer les canalitzacions noves, a més de canviar tots els fanals. L'associació de veïns continuarà lluitant per aconseguir que l'Ajuntament comenci la revisió d'ofici de totes les llicències no executades per aconseguir-ne la revocació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.