algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El Govern insta l'Ajuntament que cerqui un solar per a l'escola nova

El mapa escolar està gairebé a punt i encara no tenen els terrenys

El director general de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears, Miquel Martorell, ha remès tres cartes a l'Ajuntament de Santa Margalida, en les quals l'insta a cercar uns terrenys adequats per a la construcció d'un nou col·legi públic a Can Picafort.

En la darrera de les comunicacions esmentades, datada del 10 de gener passat, Miquel Martorell recorda al batle, Martí Torres, que la superfície mínima per a un centre com el que es preveu edificar a Can Picafort, és de devers 8.100 m2. Segons aquesta premissa, el solar que l'equip de govern municipal presentà, en plena campanya electoral, no reuniria els requisits mínims, tot i tenir un informe favorable de l'anterior equip de la Conselleria.

El delegat de Can Picafort, Bernat Amengual, ha confirmat ara que l'equip de govern municipal estudia dues possibilitats noves per disposar d'un solar adequat, que se situaria al sector 11, devora el dipòsit d'aigua. El problema és que l'Executiu ja està a punt de presentar el mapa escolar de les Balears, que determinarà quins centres educatius es construiran en els pròxims anys, i Can Picafort podria quedar-ne fora si la proposta municipal no arriba a temps.

«Ens demanaven dues propostes i les tenim redactades i llestes per lliurar», explicà Amengual. El delegat de Can Picafort concretà que «es proposa un solar en una zona verda municipal de 12.000 metres quadrats. Proposam fer el canvi de qualificació del solar, per convertir-lo en docent mitjançant una modificació puntual de la normativa urbanística de 1986, que és la que està en vigor», recordà. El terreny en qüestió es troba darrere el dipòsit d'aigua, al carrer del Pinar de Santa Eulàlia, prop d'una zona esportiva de 800 m2.

La segona proposta implicaria arribar a un acord amb els propietaris d'un solar privat per a ús docent de 6.000 metres quadrats, situats a la mateixa àrea i als quals s'hauria d'afegir part de la zona verda municipal per aconseguir el total requerit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.