algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

L'habitatge tutelat que el Govern assignà a Prodis no està adaptat

Carbonero compensarà l'associació amb una subvenció per al pis

L'habitatge de protecció oficial que el Govern ha adjudicat a l'Associació Prodiscapacitats de Pollença (Prodis) en règim de lloguer, per utilitzar-lo com a pis tutelat, no està adaptat per a minusvàlids. El repartiment dels habitatges socials rehabilitats a l'antic hotel Carotti del Port de Pollença es va realitzar durant la legislatura passada, i l'anterior equip de la Conselleria d'Obres Públiques va adjudicar a Prodis l'únic pis adaptat als minusvàlids, situat a la planta baixa de l'edifici. El problema és que la casa només disposava d'un dormitori i, per tant, no podia ser un habitatge tutelat, en el qual els llogaters discapacitats viuen acompanyats d'un monitor.

D'aquesta manera, després d'adonar-se del problema, el Govern va accedir a canviar l'assignació de l'habitatge a Prodis per un pis situat a la primera planta i amb tres dormitoris, però no adaptat als minusvàlids. És per aquesta raó que Prodis haurà de costejar les obres d'adaptació, que consisteixen bàsicament a eixamplar les portes per permetre-hi així l'accés en cadira de rodes. El cost de la nova actuació ronda els 3.000 euros, amb el problema afegit que Prodis havia de fer front a la despesa del lloguer (468 euros mensuals) sense possibilitat d'ocupar l'habitatge mentre durin els treballs.

El president de Prodis, Miquel Caimari, assegura que el conseller d'Obres Públiques, Jaume Carbonero, s'ha compromès a compensar l'associació finançant la reforma de la teulada del casal que Prodis té a Pollença, la qual cosa permetrà obrir-hi un centre de dia. A més, Prodis no haurà de pagar el lloguer de 468 euros estipulat per a l'habitatge de protecció oficial fins que finalitzi l'adaptació del pis als discapacitats i pugui ser ocupat, segons explicà el president de l'associació, Miquel Caimari, que agraeix la predisposició del nou conseller Jaume Carbonero, d'origen pollencí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.