algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El PSM condiciona la coalició que Sampol pugui ser diputat 4 anys

Els «socis» no ho qüestionen, però preferirien que compartís l'escó

La proposta que aprovà l'Executiva del PSM per conformar la candidatura nacionalista amb Unió Mallorquina, Esquerra i Entesa a les generals implica que l'actual senador autonòmic, Pere Sampol, ocuparia l'escó al Congrés dels Diputats durant els quatre anys de legislatura en el cas que l'obtingués. Si bé encara queden serrells per tancar, aquest no seria negociable per part del PSM, perquè precisament fou una de les condicions que acordà la seva Executiva dilluns perquè pogués sortir la proposta plantejada pel seu secretari general, Biel Barceló.

La decisió del PSM no serà qüestionada per la resta de forces que integren la coalició, que prioritzen el fet que la candidatura permeti visualitzar que representa tots els nacionalistes. Els socis havien intentat fer veure al PSM que cedint l'hipotètic escó a UM -tindrà el «número 2»- en la segona part de legislatura, la implicació d'aquest partit en la campanya seria major i els seus militants s'identificarien més amb la candidatura.

Tot i això, la proposta del PSM encara haurà de ser ratificada pel Consell de Direcció Política -màxim organ de direcció entre congressos- del PSM, que es reunirà demà a Palma. La direcció confia que també s'hi aprovi la proposta de coalició perquè es pugui signar la setmana que ve amb la resta de formacions polítiques que l'hauran d'integrar. Amb tot, també preveu que la decisió no sigui unànime, com ja succeí en l'Executiva de dilluns, en la qual almenys cinc dirigents s'hi oposaren i presentaren alternatives, com anar amb Esquerra Unida o presentar-se en solitari. Almenys vuit membres de la direcció votaren a favor i, segons algunes fonts, el que serà candidat de la coalició, Pere Sampol, hauria optat per abstenir-se. Ahir deixà clar que s'implicarà al màxim com a candidat.

D'entre els qui es preveu que demà s'oposin a la proposta de coalició nacionalista, destaquen les joventuts del partit. Els representants dels Joves d'Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) s'han significat pel seu rebuig d'una coalició amb UM, posició que mantingueren en l'Executiva de dilluns. El secretari general de les joventuts, Antoni Noguera, és assistent del senador autonòmic, Pere Sampol, futur candidat de la coalició nacionalista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.