nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Els batles del Llevant demanen que les obres pel retorn del tren s'iniciïn a Artà

Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera coincideixen que la demora es troba a Manacor

90472
Batles i edils del Llevant es reuniren per tractar diferents temes que afecten els quatre pobles.

Els batles del Llevant (Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera) exigiran a Serveis Ferroviaris de Mallorca que les obres per al retorn del tren a la comarca s'iniciïn de manera urgent per Artà i que d'allà es dirigeixin fins a Manacor. Aquesta és la decisió unànime que han pres aquests pobles, en una reunió mantinguda ahir al matí entre els màxims responsables d'aquests ajuntaments del Llevant. Tots coincidiren a assenyalar que aquesta alternativa donaria major celeritat al retorn del ferrocarril al Llevant, atesos els problemes que es plantegen a Manacor.

La trobada dels batles va tenir lloc a Son Servera per tractar sobre el futur de la Mancomunitat del Llevant. Així, batles acompanyats dels seus regidors intercanviaren opinions sobre aquelles qüestions que més preocupen aquests pobles, per tal d'analitzar els serveis que es poden mancomunar i decidir si finalment es crea o no una mancomunitat. Però un dels temes més prioritaris a aquesta reunió va va ser el transport públic. Tant Son Servera, com Sant Llorenç, Artà i Capdepera defensen la necessitat del retorn del tren a la comarca del Llevant a curt termini. També aposten per prolongar la línia fins a Capdepera i a Cala Rajada. El projecte arriba fins Artà i la Conselleria de Mobilitat ja ha anunciat que la línia serà elèctrica i independent. El problema sembla que és a Manacor, que no es decideix encara com es farà sortir el tren de la ciutat. Per estalviar temps i començar les obres el més ràpid possible, els batles proposen que, mentre continuï el debat sobre la conveniència del soterrament o que vagi per un nou traçat paral·lel a la ronda nord, es comenci primer per Artà tal com està traçat. Que d'allà passi per Son Servera, Son Carrió i Sant Llorenç fins arribar a Manacor. El conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, ha reconegut en diverses ocasions que l'arribada del tren al municipi de Capdepera no serà fàcil, a causa de la dificultat i complexitat de connectar el poble amb el nucli de Cala Rajada. Així i tot els batles han decidit fer pinya i demanen a Serveis Ferroviaris de Mallorca que el tren arribi fins a la costa. Consideren que serà més fàcil si les obres comencen des d'Artà.

Cal recordar que des de la Conselleria de Mobilitat, en una recent visita al municipi de Capdepera, es varen comprometre a estudiar la viabilitat del projecte per ampliar la línia fins a Cala Rajada, ja que seria molt positiu el servei per a ciutadans i turistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.