algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

IB3 just oferirà programació pròpia al Principat i TV3 farà el mateix aquí

Martorell veu «injust» que arribi Canal 9 i ells no puguin ser a València

La televisió autonòmica IB3 oferirà a partir de demà una programació específica per a Catalunya, amb una graella formada íntegrament per programes de producció pròpia. Més endavant, TV3 farà el mateix a les Illes i deixarà d'emetre aquí aquells programes sobre els que també tengui drets la televisió balear. IB3 també intentarà que la seva senyal arribi al País Valencià perquè creu «injust» que això passi mentre a l'arxipièlag si que es poden veure Canal 9 i Punt 2.

Aquestes són, en resum, les novetats que plantejà ahir el director general de l'ens públic de ràdio i televisió, Antoni Martorell, al president del Govern, Francesc Antich, amb qui es va reunir al Consolat.

La marca que farà servir IB3 fora de Balears serà IBSAT i just oferirà programes propis. Fora de les Illes no emetrà pel·lícules ni sèries estrangeres sobre les quals no tingui drets fora de Balears. El mateix passarà amb el partit de la Lliga de Futbol. L'objectiu és no entrar en competència amb les autonòmiques que tenen els drets d'aquests productes en el seu territori.

De moment, fora de Balears, IB3 només es veu a una part de Catalunya i, per tant, serà allà on es podrà apreciar a partir de dissabte el canvi de programació, en proves fins al març. Més endavant, IBSAT també s'inclourà a les plataformes digitals i per cable amb aquesta programació pròpia. Pel que fa a la TDT, a Balears es mantindrà IB3 i quan es pugui veure a fora s'emetrà IBSAT.

L'objectiu d'IB3 és que les autonòmiques dels territoris de parla catalana que es poden veure a les Illes segueixin l'exemple i emetin a l'Arxipièlag programes que a Balears no tingui en exclusiva IB3. De moment, TV3 ha presentat una proposta per fer una emissió específica per a Balears sense els espais que ja ofereix IB3. En principi, seria una programació diferent a la que fa el seu canal internacional.

La televisió valenciana s'ha mostrat, segons IB3, menys receptiva a l'hora de canviar la seva programació per a Balears. Ahir, Martorell es definia «pessimista» respecte a la possibilitat que s'arribi a un acord amb el País Valencià, un territori on no es pot veure IB3. El director de la televisió autonòmica creu «injust» que allà no es pugui veure IB3 quan aquí es pot veure Canal 9, però de moment no es demana l'aturada de les emissions valencianes a l'Arxipièlag.Per altra banda, Martorell s'oferí al president Antich perquè IB3 entri a formar part o col·labori amb el Consell Social de la Llengua, un ampli òrgan consultiu per afavorir la normalització lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.