algo de nubes
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 7.61°
16°

UM avalua que Nadal i Ferrer puguin dirigir el partit i alhora ser candidats

Es deixaria que els líders es presentin si ho permet el Consell Polític

Els tres sectors d'Unió Mallorquina que aspiren a dirigir el partit després del congrés del 15 de desembre negocien que el futur president i el secretari general puguin ser candidats. Per tant, en cas que el portaveu a Palma, Miquel Nadal, i el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, ocupin els dos principals càrrecs del partit, podrien presentar-se a les eleccions insulars, autonòmiques o generals, si així ho autoritzàs una majoria qualificada del Consell Polític, màxim òrgan de direcció entre congressos.

Aquesta seria la qüestió que ara mateix estaria sobre la taula d'unes negociacions aturades temporalment després de la reunió que es va fer diumenge a Porreres. Precisament ahir es desconvocà una reunió entre el batle de Campos, Guillem Ginard, el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, i el portaveu a Palma, Miquel Nadal, i just es mantingueren contactes entre els dos primers sectors. Segons diverses fonts, en la reunió de Porreres s'haurien renegociat les alternatives per arribar a un acord que els sectors de la Part Forana havien plantejat a Nadal. Si en un primer moment es pretenia rebaixar el poder de la presidència i augmentar el del secretari general fins a igualar-los, ara s'estaria d'acord que el president no perdés tant de pes.

El mateix passaria amb les incompatibilitats. En un primer moment es plantejà que els càrrecs de president i de secretari general fossin incompatibles amb el de candidat. Ara s'estaria valorant la possibilitat que es poguessin presentar a les eleccions insulars, autonòmiques o generals sempre que abandonassin el seu càrrec i el 65% del Consell Polític ho permetés. Aquestes variables, negociades a la reunió de Porreres, havien de ser ahir ratificades pels diversos sectors però, segons fonts d'UM, alguns elements de la Part Forana no les acabarien d'acceptar perquè entenen que deixarien la porta oberta que Nadal fos president, amb poder i amb opcions de ser candidat autonòmic. Tot i que per avui no està prevista cap trobada entre els tres sectors, les reunions per formar una candidatura unitària es tornaran a reactivar aquesta setmana perquè hauran de concloure abans del proper cinc de desembre, deu dies abans del congrés d'UM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.