algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
12°

Miquel Nadal fa campanya a Costitx

L'aspirant s'atura al poble de Munar en la seva gira per la Part Forana

El candidat a la presidència d'Unió Mallorquina, Miquel Nadal, va fer plaça ahir a Costitx, el poble de l'encara presidenta Maria Antònia Munar, en la seva gira de 14 dies per la Part Forana, que l'ha de dur a presentar les seves propostes amb vista al congrés de la formació a les agrupacions locals. La presidenta Munar no hi era perquè, de moment, no ha volgut mostrar partit públicament per cap dels tres aspirants a rellevar-la: el mateix Nadal; el batle de Campos, Guillem Ginard; i el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer.

Sí que hi eren presents membres de l'agrupació local, entre ells el batle, Antoni Salas, i militants de pobles veïns com Llubí, Mancor de la Vall, Selva, Sencelles i Escorca. En total foren devers 60 els afiliats d'UM -entre ells regidors i dirigents de les agrupacions locals- que anaren a escoltar Nadal a l'Observatori de Costitx. El coordinador d'UM a Palma ja va reunir 65 persones a Petra dimarts passat, un dia després que l'assemblea de Palma li atorgàs una quarta part dels suports en joc al pròxim congrés, previst per al proper 15 de desembre. A aquesta trobada hi estaven convocats militants d'Ariany, Petra, Maria de la Salut, Santa Margalida, Sineu, Lloret i Muro.

Entre aquests municipis, el candidat podria obtenir suports perquè, segons fonts dels altres sectors, tendria l'aval del dirigent d'UM Antoni Pascual, amb influència sobre Ariany, Petra, Maria de la Salut i ses Salines. Amb tot, en diverses agrupacions de la Part Forana encara hi pesen els qui mostren reticències cap a Nadal, a qui retreuen un excessiu «personalisme». De fet, aquesta oposició seria un dels elements que intentaria contrarestar el candidat en la gira per les agrupacions de la Part Forana. Una gira en la qual repeteix les crides a la unitat del partit i a la formació d'una candidatura única en el congrés.

Si bé Nadal és l'únic candidat que s'ha postulat públicament, els altres sectors d'UM que poden optar a la presidència també continuen mantenint contactes amb agrupacions locals amb vista a assolir el màxim de compromissaris per poder negociar amb més força la constitució d'una candidatura unitària, que s'haurà de tancar abans del 5 de desembre. Ferrer té com a nuclis durs Alcúdia, Pollença i Porreres; mentre que Ginard té els suports més importants a Manacor i Campos, tot i que la tercera via seria majoria als pobles petits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.