algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Interceptats 4.500 quilos de haixix i arrestats tres marroquins a Sant Elm

Els agents aconseguiren detenir els sospitosos després d'efectuar diversos tirs

83254
La llanxa carregada amb l'haixix va arribar des de la costa marroquina i va desembarcar davant sa Dragonera

Tot pintava bé. La mar estava en calma, hi havia foscor i la costa s'albirava aparentment deserta. L'oasi era, en realitat, un miratge. En vint minuts la cala des Salinar, a Sant Telm, s'omplí de guàrdies civils i de policies locals. L'aventura de vuit narcotraficants havia acabat de manera inesperada.

Els investigadors pensen que el desembarcament d'haixix s'havia de realitzar en un altre punt de la costa, però la banda trià aquesta zona perquè es començava a fer de dia i hi havia perill que els descobrissin. Devers les sis del matí, la Guàrdia Civil de la caserna d'Andratx, ajudada per la Policia Local, es desplegà ràpidament i interceptà una furgoneta carregada amb 250 paquetets d'haixix, d'un pes aproximat de 4.500 quilos.

La droga acabava de ser desembarcada d'un potent vehicle, procedent directament d'algun punt de la costa marroquina. Es tractava d'una llanxa de 12 metres d'eslora i proveïda de 4 motors de 250 cavalls de potència cada un. «Una embarcació d'aquestes característiques és capaç d'arribar a velocitats de vertigen», explicava un dels experts en la lluita antidroga.

Els minuts posteriors a la intercepció de la banda foren de gran tensió. Els vuit implicats decidiren vendre cara la seva captura i començaren una fugida desesperada. Els agents hagueren de disparar a l'aire diferents vegades per intimidar els fugitius, i finalment aconseguiren arrestar-ne tres. Es tracta d'individus de nacionalitat marroquina i ara els investigadors tracten de determinar quin era el seu estatus a l'entramat.

Els altres cinc participants en el desembarcament d'haixix a Sant Telm aconseguiren eludir el setge policíac, encara que la seva detenció podria tenir lloc aviat. De fet, deixaren empremtes, roba i altres detalls que els impliquen directament en l'escenari de la partida.

A la llanxa capturada, a més dels 250 paquets amb 4.500 quilos d'haixix, s'hi trobaren 29 bidons de combustible, cosa que suggereix que tenien previst tornar tot d'una al Marroc, i sense escales. En cada bidó, amb capacitat per a 30 litres, hi havia 25 litres de benzina. Els farcells d'haixix foren traslladats a la Comandància palmesana.

La tranquil·litat tardoral de Sant Telm es trencà ahir bruscament, amb les primeres llums de l'alba. Agents fortament armats prengueren els carrers d'aquell petit nucli d'Andratx, davant la sorpresa dels pocs residents que estaven desperts. Els tirs acabaren de despertar els altres.

El conductor de la furgoneta carregada d'haixix no va fer cas de les indicacions dels agents perquè s'aturàs i varen haver de posar al seu camí uns contenidors de fems, a mode de barricada.

Així mateix, una zòdiac i una embarcació del Servei Marítim patrullaren per les cales pròximes a Sant Telm, per veure si havien tirat més paquets d'haixix o si hi havia cap indici dels fugitius.

Tot l'operatiu fou seguit amb interès pels residents, alguns dels quals fins i tot hi col·laboraren aportant dades dels sospitosos.

Fa un mes la Guàrdia Civil ja demanà la col·laboració de la Policia Local d'Andratx perquè s'havien detectat moviments estranys pels voltants del cementeri de s'Arracó. Ara s'investiga si aquests individus que trescaven de nit per aquell paratge planificaven l'operació.

A l'hora de tancar aquesta edició, la Guàrdia Civil encara duia a terme gestions per localitzar els cinc traficants que havien fugit.

A la llanxa, segons estimen els investigadors, n'hi viatjaven dos o tres i la resta els esperava a la costa, devora la furgoneta de lloguer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.