algo de nubes
  • Màx: 19.69°
  • Mín: 13.26°
19°

El Bloc aconsegueix un terç més de pressupost per a Política Lingüística

Acorda amb el Govern que per al 2011 la quantitat dupliqui els 4,3 milions d'enguany

El grup parlamentari del Bloc-PSM-Verds ha acordat amb el Govern un augment d'1,5 milions per a la Direcció General de Política Lingüística respecte al pressupost previst en el projecte general presentat per al 2008. Aquesta quantitat suposa un increment d'un terç sobre els 4,5 milions pressupostats en principi. L'acció d'aquesta direcció general controlada per Margalida Tous (Bloc) passarà així a disposar de molts més recursos per a l'any que ve, amb un total de sis milions. No obstant això, les negociacions entre el grup parlamentari i l'Executiu presidit per Francesc Antich per impulsar aquest departament van més enllà i també s'ha acordat que durant la legislatura el pressupost anirà augmentant de manera progressiva fins a l'objectiu que a l'any 2011 Política Lingüística hagi vist duplicat el seu pressupost respecte al d'enguany i arribi als 8,6 milions d'euros.

La pujada prevista per a l'any que ve es farà amb la presentació d'una esmena pactada al projecte de llei presentat i que ara es troba en tramitació parlamentària, que s'allargarà fins a final d'any. L'acord entre el Bloc i el Govern autonòmic per a aquesta millora substancial en els doblers destinats a Política Lingüística s'ha produït després que aquest diari publicàs dilluns passat que el pressupost previst per a aquesta direcció general era inferior al que havia tingut fa cinc anys, quan l'anterior Pacte de Progrés aprovà els seus darrers comptes públics.

La partida inicial de 4,5 milions d'euros representava un increment del 5 per cent respecte a la quantitat que havia pressupostat per a enguany l'anterior Govern del PP, però un 5 per cent manco que l'any 2003. A més a més, el pressupost de la Comunitat Autònoma en conjunt s'ha multiplicat per tres en els darrers cinc anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.