cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

La regeneració de cala Agulla serà amb arena de jaciments submarins

Segons les previsions s'aportaran 135.000 metres cúbics a la platja

El Ministeri de Medi Ambient projecta la regeneració artificial de la malparada platja de cala Agulla amb una aportació d'arena que es podria extreure de jaciments submarins. Segons les previsions, per recuperar l'estat de la platja, es requereixen devers 135.000 metres cúbics de sorra.Aquest és el projecte que té entre mans la Demarcació de Costes per estabilitzar el sistema i per donar una solució definitiva a la pèrdua constant d'arena en aquesta zona. Des del Ministeri acceleraran els tràmits perquè es posi en marxa aquest projecte com més aviat millor, amb l'ànim de donar una resposta per a aquesta platja castigada des del temporal de novembre de 2001. Es realitzaran estudis d'impacte ambiental i s'analitzarà quins són els jaciments més idonis per fer-hi l'extracció.

Així ho va anunciar ahir a cala Agulla el director general de Costes, Celestí Alomar, juntament amb el tècnic Víctor Torres, en una visita de la zona en la qual es va reunir amb els representants municipals, associacions de veïns, hotelers i el concessionari de la platja, a més dels residents d'aquesta àrea. Tots exposaren al responsable de Costes la preocupació per l'estat d'aquesta platja amb vista a la pròxima temporada.Alomar va anunciar que a cala Agulla hi ha prevista una actuació urgent i provisional, dins el projecte d'estabilització.«La intenció és instal·lar uns canyissos per retenir el màxim d'arena. Posteriorment i abans de Pasqua, es repartirà la sorra acumulada a fi que ofereixi una bona imatge».

Els assistents no es mostraren satisfets amb aquesta resposta i sol·licitaren a Alomar que dugués a terme la mateixa actuació de fa dos anys, que va consistir a treure arena de la vorera i a escampar-la per la platja, amb gran èxit. El director de Costes es va comprometre a visitar la zona el mes de febrer i a comprovar-hi la sorra acumulada. «Si no és suficient, mirarem què és el que es pot fer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.