algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

L'EMT preveu mantenir totes les tarifes d'autobús per al 2008

En canvi, el preu del servei de clavegueram s'incrementaria un 3%

El regidor de Mobilitat, el socialista Joaquín Rodríguez, donà a conèixer ahir que l'Empresa Municipal de Transports (EMT) té previst, en principi, mantenir totes les tarifes sense canvis per a l'any que ve, si bé afegí que la decisió definitiva s'adoptarà en el consell d'administració de l'esmentada empresa municipal previst per als pròxims dies.

D'aquesta manera, el bitllet ordinari es mantendria en 1'10 euros, mentre que els usuaris de la targeta ciutadana que a més són residents continuarien pagant 0'46 euros per cada trajecte. Igualment, el cost del bitllet per a les persones que compren bons de deu viatges seria encara de 0'80 euros per trajecte. D'aquesta manera, les tarifes continuarien sense canvis per cinquè any consecutiu.

Rodríguez assenyalà que «si un dels objectius prioritaris del nou equip de govern és potenciar el transport públic, i en aquest cas l'ús de l'autobús, és evident que el manteniment de les tarifes pot contribuir de manera important a un increment del nombre d'usuaris».

D'altra banda, la tinenta de batle de Medi Ambient i presidenta d'Emaya, Cristina Cerdó, d'UM, confirmà ahir que, en principi, el preu de l'aigua potable no experimentarà tampoc cap increment el 2008. Tot i així, volgué matisar que serà el pròxim consell d'administració d'Emaya, que tindrà lloc el 24 d'octubre, que prendrà una decisió definitiva en aquest sentit, si bé no s'hi preveuen canvis.

Igualment, en principi es preveu aprovar una pujada del servei de recollida d'escombraries del 6 per cent, que seria del 3 per cent en el cas de la tarifa de clavegueram.Cerdó també donà a conèixer altres previsions, com la de mantenir la rebaixa del preu de l'aigua per a les famílies nombroses, que amb seguretat gairebé absoluta serà encara del 8 per cent. Així mateix, Emaya té previst mantenir igualment els descomptes, que poden arribar a un 80%, per a totes aquelles llars amb rendes baixes, sovint de persones jubilades.Per la seva banda, el regidor popular Julio Martínez reiterà ahir les seves crítiques contra l'augment anunciat en diverses taxes municipals, i, en aquest sentit, censurà també l'augment previst en les tarifes d'escombraries i de clavegueram.Segons Martínez, totes aquestes pujades «són innecessàries». El regidor recordà que Cort rebrà gràcies a la Llei de capitalitat devers 30 milions d'euros l'any que ve, «la qual cosa podria evitar aquests increments».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.