algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El ple instarà al Govern a aturar la conversió d'hotels en habitatges

Dos propietaris demanen llicència d'obra major per fer apartaments

L'Ajuntament de Son Servera demanarà a la Conselleria de Turisme del Govern balear que impedeixi que dos hotels del nucli costaner, Don Jaime i Aparthotel Port Vell, es converteixin en apartaments particulars. Els propietaris d'aquests establiments turístics han presentat, a l'Ajuntament de la localitat, un projecte per al canvi d'ús i la reconversió dels hotels en habitatges plurifamiliars.El canvi d'ús dels hotels està condicionat a l'informe favorable de la Conselleria de Turisme. Per evitar que es continuï endavant, l'equip de govern (PSOE, Independents, Els Verds-Esquerra i UM) presentarà, en el ple d'avui, una moció en la qual s'acorda demanar al Govern que desestimi la sol·licitud i que no doni de baixa aquestes places hoteleres.Així ho va explicar el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Son Servera, Joan Riera (PSOE), que va comentar que «a l'Ajuntament hi consten actualment dues sol·licituds d'obra major, consistent en el canvi d'ús de dos establiments turístics.

Una vegada que s'han esmenat les deficiències notificades, l'Ajuntament té l'obligació de concedir les llicències, tal com s'estableix en la normativa actual. Nosaltres creiem que s'ha d'evitar aquesta reconversió, per garantir els llocs de treball en l'àmbit laboral turístic i també pel planejament urbanístic».L'hotel Don Jaime s'ubica a la zona costanera de Cala Millor, i es va construir l'any 1970. Té dos edificis, que sumen, entre ambdós, un total de 93 habitacions, 5 suites i 24 apartaments.

Quant a l'Aparthotel Port Vell, està ubicat a la urbanització, a dos quilòmetres de Cala Bona, i té 324 habitacions.Riera també destacà la importància del turisme per al desenvolupament de l'economia local. «Si es tanquen hotels, molts d'empleats al sector perdran el seu lloc de feina».La moció de l'equip de govern no sols demana que es desestimin aquestes sol·licituds, sinó també que es deneguin les futures reconversions d'hotels en habitatges privats que es presentin en el terme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.