cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Madrid cedeix i permet la pesca recreativa i el fondeig controlat a la Reserva Marina del Llevant

El Govern balear i el Ministeri apropen posicions per una reserva unificada amb usos comuns

Ha fet falta que el Govern central i l'autonómic fossin del mateix color polític, per arribar a un enteniment. Les coses, a la fi, tornen al seu lloc. El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Conselleria d'Agricultura i Pesca han unificat criteris d'ús en la Reserves Marines del Llevant. Madrid ha cedit finalment a les peticions del sector recreatiu i de busseig i ha ampliat les restriccions inicials previstes en aigües exteriors. A partir d'ara es podrà practicar pesca recreativa en tot l'àmbit de la reserva, durant quatre dies a la setmana. A més es podrà fondejar en zones arenoses en els punts cartografiats en un mapa dissenyat per l'Institut Oceanogràfic.

Aquests van ser els principals punts d'acord als quals es van arribar després de la reunió tècnica de seguiment de la reserva que es va desenvolupar ahir a Cala Rajada, i a la qual van assistir representants del Govern balear, del Ministeri de Pesca, de les confraries de pescadors de Cala Rajada i Alcúdia, així com dels centres de busseig i representants dels ajuntaments de Capdepera i Artà. Entre els acords destaca que s'ha creat un cens de barques professionals de pesca, que podran treballar a les dues zones protegides. El cens serà completat amb la flota de les confraries de Cala Rajada i Alcúdia i serà el mateix per a les dues administracions.

Els fondeigs particulars estaven prohibits en aigües exteriors i permesos en aigües interiors. S'ha arribat a l'acord de cartografiar els fons marins i permetre entre 10 i 15 punts d'ancoratge en zones dependents del Ministeri, per a ús d'empreses de busseig recreatiu i es delimitaran d'altres punts a la zona dependent de la Comunitat.La pesca recreativa es podrà practicar en ambdues zones els caps de setmana, més dos dies laborables que seran els dimarts i dijous; uns dies en què també es podrà pescar des de les roques amb canya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.