muy nuboso
  • Màx: 17.6°
  • Mín: 11.1°
17°

El PP canvià el projecte del metro i eliminà mesures contra la pluja

El Govern Antich no descarta la via judicial per exigir responsabilitats als autors

58482
El conseller de Mobilitat, Biel Vicens, mostra com al projecte, les estacions duien una coberta que no tenen. | T.AYUGA.

El Govern de Jaume Matas (PP) aprovà una modificació del projecte de construcció del metro de Palma al seu pas per Via Asima que eliminava de la proposta inicial mesures per evacuar aigües i millorar drenatges i, en definitiva, per evitar inundacions. La revisió, que afecta la fase recentment inundada, fou aprovada per Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) el maig, gairebé un mes després que s'inauguràs el servei.

Així ho féu públic ahir el conseller de Mobilitat, Biel Vicens, qui aportà una acta del Consell d'administració d'SFM del 16 de maig, que firma la seva antecessora, Mabel Cabrer, a qui va retreure que es dediqui a acusar enlloc «d'assumir la seva responsabilitat amb valentia i no doni mostres de prepotència cega i desmesurada». Vicens aportà, a més, un informe elaborat per l'empresa encarregada de dissenyar el projecte "UTE Global PM-Prointec" que posa de manifest les diferències entre la proposta inicial i la modificada. Si al principi es preveia una mena de «caixó» de formigó d'1'5 metres per 1'75 metres, finalment s'instal·là un tub d'un metre de diàmetre i no es connectà a la xarxa d'EMAYA.

Segons Vicens, el metro s'inundà, per segon pic, dissabte perquè la xarxa de pluvials no donà abast i l'aigua entrà per les estacions i per les sortides d'aire.Però aquests no serien els únics motius. Segons el projecte, les estacions havien de tenir una coberta i un escaló que no tenen. A més, alguna estació està encarada a zones de pas d'aigua i les sortides de ventilació estan arran de terra.El conseller advertí que les obres que s'han iniciat pretenen garantir la seguretat necessària per reobrir el servei el més ràpid possible, però reconegué que hi ha deficiències que no es podran solucionar mai. Vicens afirmà que gran part de l'obra no ha estat recepcionada i advertí que el Govern ha aturat pagaments després de les inundacions. Al mateix temps, denuncià les «resistències» que s'ha trobat per obtenir informació i anuncià que l'Executiu no renuncia «en absolut» a la via judicial per demanar responsabilitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.