algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Antich exigeix a Madrid canals per poder veure TV3 i Canal 9 en TDT

L'Executiu inicia els tràmits per fer-ne possible la recepció digital

El Consell de Govern acordà ahir demanar a l'Executiu central la concessió de quatre nous canals de Televisió Digital Terrestre per tal que es puguin veure a les Illes per aquest sistema les cadenes autonòmiques catalanes i valencianes.

Concretament, el que es demana és un segon múltiplex de quatre canals per poder rebre TV3, el Canal 33, Canal 9 i Punt 2. Del primer múltiplex ja concedit, dos canals són de l'autonòmica i dos d'àmbit insular.La portaveu del Govern, Margarita Nájera, advertí que amb aquesta petició es pretén que els ciutadans puguin tenir accés a la major oferta de televisió en la llengua pròpia. La consellera apuntà la possibilitat que aquests canals es vegin pel nou sistema abans de 2009 i recordà que l'apagada analògica està prevista per al 2010. Així mateix, indicà que en virtut del conveni de reciprocitat signat amb Catalunya, IB3 s'hauria de veure també per aquest sistema al Principat. Tampoc descartà que es pugui signar un acord similar amb el País Valencià.

El Govern aprovà, a més, la concessió de freqüències de ràdio municipals a Algaida i Puigpunyent i la imposició de dues sancions per un import total de 93.000 euros a empreses que comercialitzaven apartaments turístics de manera irregular a Cala Ferrera (Felanitx) i Peguera (Calvià). Finalment, s'autoritzà una ajuda de 350.000 euros a una explotació ramadera.Tot i que ahir s'aprovà en Consell de Ministres el projecte de pressuposts de l'Estat, la consellera portaveu no va poder precisar quina serà la quantia prevista d'inversions de l'Estat a les Illes. Nájera afegí que això s'està negociant i que la propera setmana es podria concretar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.