algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

L'Ajuntament de Son Servera suspendrà llicències a quatre urbanitzacions de la zona costanera

Durant un any no es podran construir habitatges plurifamiliars com una mesura cautelar

L'Ajuntament de Son Servera ha decidit ampliar la suspensió de llicències per a habitatges plurifamiliars a quatre urbanitzacions de la zona costanera i al carrer Ciutat del nucli urbà de Son Servera. Així ho va confirmar el regidor d'Urbanisme, Joan Riera, que va explicar que la moratòria es perllongarà durant un any, mentre espera l'aprovació de les noves normes subsidiàries de la localitat, que en aquest moments s'estant redactant.L'equip de govern, a finals del mes de juliol, va aprovar la suspensió de llicències al Port Verd i al casc antic de Son Servera, com a mesura cautelar.

Ara, amb l'objectiu de donar més garanties, s'ha ampliat la suspensió a una sèrie d'urbanitzacions de la zona costanera com el Baladres, Califòrnia, Los Almendros o González Servera i altres petites urbanitzacions del nucli costaner. En aquestes zones, durant un període d'un any, no es podran construir habitatges plurifamiliars, encara que la mesura no afecta en cap cas a l'edificació d'habitatges unifamiliars.El responsable municipal d'Urbanisme va explicar que «suspenem llicència a les zones J, que són aquelles urbanitzacions que tenen com a clàusula que si es dota de clavegueram està oberta la possibilitat de fer plurifamiliars. Mentre esperam que s'aprovi la nova normativa, prenem aquesta mesura per a major seguretat».

Riera va explicar que, a petició del PP, partit a l'oposició, la moratòria s'estendrà al carrer Ciutat on hi ha dos habitatges catalogats. «Quan vàrem fer la primera suspensió no ens assabentàrem que en aquest carrer hi havia dues cases protegides. Per això ara ampliarem la suspensió en aquesta zona, acceptant el suggeriment del partit Popular». La nova suspensió de llicències per a plurifamiliars es debatrà en el ple d'aquest vespre.

Per la seva part, el batle de Son Servera, Josep Barrientos, va defensar la necessitat de restituir l'ordre urbanístic i posar en marxa un pla d'ordenació, que reguli l'activitat de la construcció en el terme municipal. El batle recordava que en els darrers temps, sobretot al Port Verd, hi ha hagut un allau de construccions. De fet, la Sala no descarta emprendre mesures judicials davant les irregularitats a la concessió de llicències. La moratòria pretén garantir els serveis mínims que corresponen a tota urbanització. Cal afegir que la suspensió en el casc històric obeeix que a qualsevol punt del poble poden créixer els plurifamiliars, fet que afecta negativament a la imatge del municipi.L'equip de govern en aquests moments està treballant en la redacció de les noves normes subsidiàries, ja que actualment el planejament urbanístic s'ha quedat molt desfasat. La intenció és aprovar el més aviat possible la nova normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.