nubes dispersas
  • Màx: 12.06°
  • Mín: 7.77°
12°

La Real diu que Cirer descatalogà com a inundable Son Espases per fer l'hospital

La consideració 'desaparegué' del Pla General de Palma al gener, denuncia la Plataforma

La Plataforma Salvem la Real denuncià ahir públicament que l'anterior Ajuntament de Palma, governat pel PP, descatalogà el mes de gener passat el solar de Son Espases com a zona inundable per poder-hi construir l'hospital de referència.Segons l'entitat, el centre sanitari s'estaria construint sobre una torrentera sense tenir-ho en compte i, per tant, no incorpora cap mesura per evitar possibles inundacions, amb el consegüent «risc» per al personal i els pacients.

Així s'ha denunciat davant Fiscalia i així ho asseguraren ahir la portaveu de la Plataforma, Aina Calafat, i l'expert en hidràulica tradicional Antoni Gorrias, en una conferència organitzada a la sala d'actes de CCOO, que tingué el suport del GOB, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, l'OCB, Drets Humans de Mallorca, l'STEI-i, la UGT, la CGT i CCOO.

Gorrias recalcà que el Pla Hidrològic de les Illes Balears deixa clar que a les zones inundables no es pot construir res que obstrueixi el pas de l'aigua, fet que s'estaria incomplint amb l'hospital de Son Espases. El 17 de gener d'enguany "segons relatà Gorrias" l'Ajuntament de Palma remeté un ofici a la Conselleria de Medi Ambient "l'autoritat hidràulica" on es reconeixeria que Son Espases estaria afectat per una torrentera. Menys d'una hora després, Medi Ambient responia per fax que a l'Atles de Zones Inundables no apareixia aquesta torrentera.

Segons Gorrias, aquest informe hauria servit perquè, des d'aquell moment, desaparegués del Pla General de Palma la consideració de Son Espases com a zona inundable. L'expert advertí que l'Ajuntament no adjuntà cap estudi hidrològic quan féu la seva petició a Medi Ambient i, al mateix temps, criticà que s'empri l'Atles de Zones Inundables com un element estàtic, ja que hauria d'estar en constant revisió.

Aquests informes haurien servit, segons el parer de Gorrias, per donar llum verd a l'hospital, que s'acabà adjudicant sense tenir en compte aquest suposat risc d'inundació. Per aquest, la torrentera en qüestió recull aigua de 107 hectàrees i amb pluges de 80 litres per metre quadrat n'acumularia fins a set tones per segon i s'inundarien els baixos de l'hospital, on "assenyalà" s'emmagatzemen productes tòxics. El ponent mostrà imatges de les obres de Son Espases inundades per les pluges d'agost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.