algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

La primera reunió de la comissió del Pacte acaba sense acord sobre l'hospital

El Bloc defensa Son Dureta; UM la via més ràpida i el PSIB decideix avui en executiva

La primera reunió de la comissió de seguiment del Pacte acabà ahir sense cap acord concret sobre quina ha de ser la ubicació del futur hospital de referència.El Bloc es continua oposant a l'emplaçament de Son Espases i defensa la reforma de Son Dureta. UM aposta per la solució que suposi major celeritat i, per tant, s'inclinaria per Son Espases. I el PSIB-PSOE, tot i que cada pic es decanta més per Son Espases, encara no ha pres un posicionament de partit. Serà avui quan ho podria fer aprofitant una reunió de l'executiva.

La reunió, celebrada a la seu del PSIB-PSOE i que s'allargà una hora i mitja, serví per constituir la comissió de seguiment i perquè totes les formacions comptassin amb l'informe del Govern en què es destaquen els avantatges i inconvenients dels dos emplaçaments "Son Dureta i Son Espases" i es descarta la tercera via o ubicació alternativa, que ahir el Bloc encara defensava. Antoni Alorda i Fina Santiago foren els seus representants, mentre Eduard Riudavets hi participà en nom del PSM de Menorca i Fany Tur per Eivissa pel Canvi.

Pels progressistes no hi ha cap argument dels recollits en aquest informe que els faci canviar de plantejament: continuen pensant que la ubicació de l'hospital a Son Espases tendrà efectes urbanístics, especulatius, paisatgístics i patrimonials a la zona i, a més, el canvi de posicionament respecte del que s'havia defensat tendrà un fort cost polític.

El PSIB-PSOE, representat pel seu secretari d'organització, Miquel Mestre "també hi era el conseller de Presidència, Albert Moragues" no avançà a la resta quin serà el posicionament del seu partit, que es podria conèixer avui després de la reunió de la seva Executiva.Tot i que dins els socialistes hi ha veus que aposten per Son Dureta, s'estén la percepció que l'opció de Son Espases és la que més convé des de la gestió del Govern i, en canvi, la de Son Dureta tendria més càrrega política, però seria més fàcil de gestionar.

UM, en canvi, continua defensant que, amb independència de la ubicació, el que demanen els ciutadans és que s'opti per la decisió més ràpida i, per tant, donaria suport a la represa de les obres a Son Espases. Tomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer representaren la formació en la reunió de la comissió de seguiment del Pacte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.