algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

El Govern rep els convocants i els reitera que la decisió no està presa

Els activistes no obtenen compromisos però se senten «escoltats»

En un gest que no s'havia vist fins ara, el Govern obrí les portes del Consolat perquè quatre representants de les plataformes convocants de la concentració d'ahir poguessin fer-los arribar la seva posició contrària a la ubicació de l'hospital a Son Espases, a la urbanització de ses Fontanelles, a l'ampliació de Port Adriano i a l'entrada del gasoducte pel Carnatge.

Els representants del Govern que els reberen, el secretari de la Presidència, Bartomeu Llinàs, i el director general de Coordinació, José Antonio Santos, reiteraren als activistes que la decisió sobre la ubicació de l'hospital encara no està presa i que l'Executiu es manté receptiu a escoltar totes les opinions.

En la recepció, que es produí en un improvisat racó de la planta baixa del Consolat i que durà aproximadament mitja hora, els dos membres del Govern anunciaren que traslladaran les reivindicacions al president Francesc Antich, que ahir no els va poder rebre perquè va haver d'anar a un acte oficial a sa Pobla. Amb tot, els càrrecs de l'Executiu anunciaren als manifestants que Antich els rebrà en el futur.

Els responsables de les plataformes convocants "Núria Llabrés, Xavier Serra, Aina Calafat i Toni Llabrés" reconegueren que no havien obtingut del Govern cap compromís concret, només que Antich els rebria. Tot i això, asseguraren sentir-se «escoltats» i afirmaren que el fet de saber que la decisió sobre Son Espases no està presa els permet mantenir l' «esperança», afirmà Xavier Serra. Aina Calafat exposà al Govern el perill d'inundació de Son Espases i advertí que si es continua així no els tornaran a votar.

Tot i que les primeres protestes contra l'Executiu hagin arribat de sectors progressistes, la portaveu del Govern, Margarita Nájera, deixà clar ahir que al Pacte no li sap greu i, a més, veu «sa» i «bo» que la societat demostri la seva manera «d'entendre la democràcia».

Al mateix temps, assegurà que aquestes iniciatives permetran al Govern «emmarcar millor la seva decisió» sobre quina ha de ser la ubicació de l'hospital. Una decisió que, segons reiterà la portaveu, encara no està presa i que serà «participada per tots» els partits que componen el Govern. Nájera també llevà importància al fet que les joventuts del PSM es manifestassin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.