algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

El Consell es planteja ara no nomenar enguany cap fill adoptiu

Llaneras, Porcel, Coll Bardolet i les Joventuts Musicals, medalles d'or

El Consell de Mallorca es planteja no nomenar enguany cap fill adoptiu, un dels reconeixements que atorga la institució amb motiu de la Diada del 12 de setembre per destacar la tasca que han fet per l'illa personatges que han nascut a fora.

D'aquesta manera, es voldria donar més rellevància als dos fills predilectes que, si res no canvia, es distingiran aquell dia: el lingüista mossèn Antoni Maria Alcover, impulsor de les rondalles mallorquines i que morí a Palma el 1932; i el president de la Diputació en temps de la República, el socialista Jaume Garcies, que morí afusellat al cementeri de Palma l'any 1939.

Tot i que en un primer moment s'havia plantejat distingir com a fills adoptius entre altres l'arxiduc Lluís Salvador d'Austria, finalment podria no ser així i, de forma excepcional enguany, no es reconeixeria ningú amb aquesta distinció. Aquesta fou, almenys, la proposta de la reunió mantinguda ahir entre els diversos grups representats a la institució insular.Sí que es manté la proposta per distingir amb la Medalla d'Or del Consell de Mallorca el ciclista porrerenc Joan Llaneras, que ha estat campió del món de pista en diverses ocasions.

També rebrà aquest guardó l'escriptor andritxol Baltasar Porcel; el pintor Josep Coll Bardolet, desaparegut fa poc; i les Joventuts Musicals de Palma, que han complert ara el seu cinquantè aniversari. Tot i que aquests noms estan consensuats ja entre els grups representats al Consell, el fet que cap d'ells sigui dona podria dur a ampliar la nòmina de distingits i reconèixer alguna altra personalitat més durant l'acte central de la Diada de Mallorca, que enguany torna al Teatre Principal de Palma, reinaugurat abans de l'estiu. Cal tenir en compte que la proposta de distincions s'ha d'aprovar encara en comissió i en ple on, normalment, surt amb el consens de tots els grups.

Finalment, els premiats amb els Jaume II, uns guardons que són potestat del govern insular "els altres s'han de ratificar pel ple" seran aprovats avui al matí en la reunió que ha de mantenir el Consell Executiu de la institució insular.

El dirigent socialista Josep Moll i l'empresari de Sóller Javier Mayol, ambdos desapareguts recentment, podrien ser guardonats pel Consell a títol pòstum.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.