algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Nofre Plomer: «No podem canviar els sentiments de tot un poble»

Agricultura insta l'Ajuntament a identificar els individus emmascarats

«No podem canviar els sentiments de tot un poble». El regidor de Festes de Can Picafort, Nofre Plomer (CPU), resumia ahir amb aquesta frase l'actitud oficial de l'Ajuntament de Santa Margalida després que quatre emmascarats llançassin aus vives durant la tradicional amollada d'ànecs de dimecres, que per segon any consecutiu havia de dur-se a terme amb ànecs de goma per imperatiu legal.

La Conselleria d'Agricultura del Govern balear ha remès una carta al batle de Santa Margalida, Martí Torres (PP), en la qual li recorda que segons la Llei de Bases de Règim Local l'Ajuntament no només és responsable de l'organització de l'acte, sinó de controlar-lo. Explica que l'amollada d'aus vives infringeix la Llei 1/1992 de 8 d'abril, de manera que els fets esdevinguts dimecres estan tipificats com una infracció molt greu i que és l'Ajuntament l'autoritat competent per sancionar-los.

Així, el director general d'Agricultura, Antoni Perelló, insta l'Ajuntament a informar de si s'ha identificat o no els subjectes responsables de l'amollada d'aus vives i de si la Sala ha iniciat un expedient sancionador.

El batle de Santa Margalida, Martí Torres, assegurà ahir vespre que «encara no he rebut cap carta» i va confirmar que de moment no s'ha obert cap expedient, en espera de conèixer l'informe que la Policia Local redactarà sobre el que ocorregué.

El regidor de Festes de Can Picafort i organitzador de l'amollada amb ànecs de goma, Nofre Plomer, va explicar que «ens mantenim al marge de la polèmica perquè no hi podem fer res més». «Hem acatat la llei i hem cercat una alternativa com són les ànneres de goma, que incentivam amb premis. Si el poble té un altre sentiment, no podem fer-hi res», va dir Plomer, qui afegí: «Hem de comprar vaixells a la Policia Local o cridar a l'exèrcit? No podem canviar el sentiment del poble». El responsable de l'organització de l'esdeveniment va dir també que veuria injust que sancionassin l'Ajuntament perquè hem acatat la llei».

La Sala difícilment identificarà o sancionarà els emmascarats que van llançar una dotzena d'ànecs vius en l'amollada de dimecres. Fa dos anys, quan l'Ajuntament es desvinculà de l'organització de la festa, un grup de veïns ja en va protagonitzar una de clandestina, en aquella ocasió a cara descoberta, i el Consistori no els sancionà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.