muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El consistori sí pot ser unànime en recordar Miguel Àngel Blanco

Govern i oposició consensuen un text que llegiran al ple de dilluns

L'Ajuntament de Palma alliçonà ahir les institucions més grans de Balears en demostrar que es pot fer política a través del consens. Ahir, set partits polítics de tendències dispars, el PSOE, UM, Bloc (format per PSM, Eu-Ev i ERC) i l'oposició, PP, aconseguiren el que el Parlament i el Consell de Mallorca no pogueren: consensuar un únic text d'una declaració institucional amb motiu del desè aniversari del segrest i assassinat de Miguel Àngel Blanco.

Aquesta declaració serà llegida el proper dilluns per recordar un acte que fou «un clar exponent de la barbàrie de la banda terrorista d'ETA», la mort de Blanco. La reunió d'ahir que serví per ultimar el consens fou subscrita pels portaveus dels quatre partits amb representació a Cort, Catalina Cirer (PP), José Hila (PSOE), Eberhard Grosske (BLOC) i Miquel Nadal (UM). El text de la declaració assenyala que «l'Ajuntament de Palma vol sumar-se a les mostres d'afecte i record de Miguel Àngel Blanco, en el desè aniversari del seu assassinat a mans dels terroristes d'ETA, en un acte que fou clar exponent de la barbàrie de la banda terrorista».

El segrest i la posterior execució del jove regidor provocaren una enorme repulsa social que posà de manifest la fortalesa de la democràcia enfront del xantatge i l'atac a la llibertat, i provocà la unió de tota la ciutadania per acorralar la banda terrorista ETA i aquells que els feien costat. «Deu anys després, els regidors i regidores de l'Ajuntament de Palma condemnen un cop més qualsevol acte de violència, reconeixen la fortalesa i la dignitat de les víctimes del terrorisme i reafirmen la necessitat de la unitat de totes les forces democràtiques per derrotar la banda terrorista ETA, amb la finalitat d'aconseguir una societat lliure i en pau». Aquest serà el contingut del text que es llegirà dilluns en el ple. És d'aquesta manera com Cort ha pogut arribar a un acord per unanimitat sobre un assassinat que commocionà tot l'Estat l'any 1997 a Ermua. Aquest assassinat va fer sortir al carrer molta de gent per protestar contra el terrorisme i per recordar que, mitjançant la violència, ETA no aconseguirà cap dels seus objectius polítics. Els que sortiren al carrer ara fa 10 anys era gent de totes les ideologies, gent d'esquerres, gent de dretes, gent que no es considera d'una cosa ni de l'altra; al cap i a la fi, gent que detesta el terrorisme.

D'aquella experiència va néixer l'esperit d'Ermua, un esperit ciutadà que no pertanyia a cap partit polític, ni tan sols al PP, partit al qual estava afiliat Miguel Àngel Blanco.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.