cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Cristina Ferrer: «Palma té set per involucrar els ciutadans en polítiques d'igualtat»

La regidora parla dels objectius d'aquesta nova àrea

Surt al carrer i, lluny dels despatxos, dissecciona Palma: diu que «la ciutat té set» per implicar tota la ciutadania en la lluita a favor de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere. És la regidora d'Igualtat i Drets Cívics, Cristina Ferrer, la nova àrea que ha creat l'equip de govern de Cort. Assegura que la seva política es basarà en el compromís institucional però liderat pels ciutadans a través del debat entre els distints col·lectius. â"Per primera vegada hi ha una regidoria d'Igualtat a Cort. Quins són els objectius? â"L'objectiu és fer polítiques transversals. Crear espais de debat que generin la convivència de distintes creences, cultures, diversitat sexual. S'intentarà incorporar totes aquelles singularitats i realitats de la ciutadania, sense privilegis.

â"La seva regidoria es complementa amb Benestar Social. Vostè i Grosske faran feina junts? 
â"Ambdues regidories no es poden disgregar perquè partiria l'essència dels objectius. Es tracta de tot el contrari, de cercar quina és la línia que separa les competències de benestar social i igualtat per créixer conjuntament d'una manera integral i construint un teixit sòlid. Ambdues regidories són tan inseparables com les dues cares d'un foli.

â"Plans concrets...
â"Engegarem un pla d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones. El que existeix ara es rellegirà i s'avaluarà si s'ha d'incorporar part de les reivindicacions que va fer la ciutadania a través d'al·legacions. També es crearà el consell de dones en el qual es generarà aquest espai però no tan sols de debat sinó de planificació, organització i avaluació. Es durà a terme la coordinació, juntament amb benestar social, del pla d'immgració i convivència i es reafirmarà molt tota l'actuació que impliqui la prevenció de la violència de gènere.

â"Quines prioritats teniu a l'hora de combatre la marginació de certes barriades?
â"S'han fet anàlisis que reflecteixen les distintes realitats de la capital. Ara estam avaluant quines necessitats hi ha per poder intervenir a cada barriada. Les actuacions no seran clixés, seran intervencions personalitzades que donaran resposta a cada realitat concreta a través de programes específics. Esper que per setembre estiguin en marxa. Per això, necessitarem que tothom s'hi impliqui.

â"Com veu i com està Palma en els aspectes que afecten la seva àrea? 
â"La veig amb una necessitat d'implicar tota la ciutadania, té set per involucrar-los en les polítiques d'igualtat. És una regidoria que ni tan sols s'ha de liderar des d'un despatx. S'ha de construir entre tots. La pròpia ciutadania ha d'indicar els compromisos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.