algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

L'Ajuntament exigirà al Govern que recuperi el Parc del Llevant

Volen que s'integri el terme perquè els propietaris tinguin ajudes

El nou equip de Govern de Capdepera (PSOE, UCAP-UM, EU-EV i PSM-Entesa) ho té clar. En una ferma aposta envers el medi ambient i la protecció del territori, exigirà a la conselleria de Medi Ambient del Govern Balear a recuperar l'antiga extensió del Parc Natural del Llevant i que torni a incloure el municipi de Capdepera.

Així ho va assegurar Maria Orts, responsable de l'àrea de medi Ambient que va garantir que, des de l'Ajuntament, lluitaran per tornar a gaudir d'aquesta figura de conservació.

«Una de les nostres prioritats sens dubte serà la preservació del sistema», exposava Orts, que afegia que: «És molt necessari recuperar els límits anteriors del Parc Natural ja que d'altra manera no opten a cap subvenció i, així, puguin rebre una sèrie d'ajudes que són vitals per a la conservació d'aquestes àrees naturals d'especial interès».

La titular municipal de Medi Ambient recordava que abans que el Govern del PP limitàs el Parc a les finques públiques, hi havia una àmplia zona que gaudia de protecció. «Demanam al Govern que de nou contempli la inclusió de Son Jaumell, Cala Mesquida, Cala Agulla, les Muntanyes de Son Bessó, Sant Jordi, Sa Talaia, Cap Vermell i el Torrent de Canyamel».

La regidora de Medi Ambient explicà que ja han sol·licitat una reunió amb el nou conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt per traslladar-li la seva petició i aconseguir que Capdepera torni a tenir la màxima protecció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.