muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Medi Ambient suspèn la tramitació del parc eòlic projectat a s'Esquerda

Queda pendent de l'entrega dels informes per part de l'Ajuntament

La Comissió balear de Medi Ambient ha suspès la tramitació del projecte de parcs eòlic de s'Esquerda a Sant Llorenç, decisió que ha estat aplaudida pel consistori llorencí que ha mostrat des del primer moment el seu rebuig a aquesta nova instal·lació i així està aprovat per ple. Ahir al matí va tenir lloc aquesta comissió, en la qual els tècnics varen decidir deixar sobre la taula la tramitació del parc projectat a l'espera que l'Ajuntament de Sant Llorenç presenti els informes sobre els efectes que es deriven d'aquesta instal·lació. També es demana que s'aclareixi la confluència de parcs eòlics a la mateixa zona.

Cal recordar que diferents promotors tenien interès per implantar tres parcs: un al puig des Coll, a s'Esquerda i al Pou Colomer, Àrees Naturals d'Especial Interès. Així ho va explicar el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs. «De moment estam molt satisfets perquè també es compta amb un informe desfavorable de la comissió de biodiversitat. S'ha suspès a l'espera que nosaltres presentem l'informe». La Sala va aprovar dijous una moció instant el Govern a rebutjar la construcció d'aquesta instal·lació. Així, justifica el rebuig en base als efectes negatius de la instal·lació sobre el sòl, sobre els habitats naturals i la flora; sobre el patrimoni arqueològic i cultural, entre altres qüestions.

També es destaca que un altre dels factors negatius que es deriven dels parcs és l'increment del perill d'incendis forestals. L'informe exposa que les turbines poden ocasionar accidents i focs. S'exposa que al municipi les zones on es volen instal·lar el parcs eòlics tenen la consideració d'àrea de prevenció de riscs, fet que aguditza el perill derivat del molins. Per totes aquestes qüestions el ple s'hi va pronunciar en contra i ara el projecte ha quedat aturat a l'espera que es presentin aquests informes des del consistori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.