algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

«Les lesbianes han de ser visibles al carrer, però també als mitjans»

Cristina Àlvarez parla de la doble dicriminació de les homosexuals

«Les lesbianes pateixen una situació de doble discriminació, pel fet de ser dones i de ser homosexuals. Per combatre la lesbofòbia, cal que les lesbianes es facin més visibles al carrer, als ulls de la societat, però també als mitjans de comunicació», amb aquestes paraules definí Cristina Àlvarez la situació actual d'aquest col·lectiu, durant un taller de visibilitat lèsbica al local de Ben Amics.

Àlvarez és la coordinadora del grup de dones d'aquesta associació de gais, lesbianes i transsexuals. Aquest grup, que s'ha constituït fa pocs mesos, és format per una dotzena de membres que fan activitats de manera regular.

«Voldríem que els nostres tallers i xerrades transcendissin més, perquè d'aquesta manera el grup augmentaria», digué Àlvarez.
Aquesta activista pels reconeixements dels drets dels homosexuals és originària d'Astúries, però viu a Mallorca del febrer ençà. Sobre les diferències que hi ha entre la visibilitat social de la qual gaudeixen els homosexuals aquí o a Astúries, Àlvarez diu que «potser que a l'entorn rural del Principat sigui més difícil viure l'homosexualitat amb normalitat que no a Mallorca, on hi ha una societat més urbana». Així i tot, Àlvarez també reconeix que «amb el poc temps que fa que visc aquí, no tenc referents a bastament per poder establir-ne una comparació».

«Hem d'aconseguir treure les al·lotes homosexuals de la invisibilitat. Per tant, s'han de fer esforços perquè les lesbianes no sempre romanguin en un segon pla, si es comparen amb els gais», digué Àlvarez. La xerrada d'ahir s'inclou dins els actes programats per Ben Amics per celebrar de la «Setmana de l'Orgull».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.