algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Antich promet cent metges i cent infermeres més en un any si mana

Presenta el programa de salut davant un centenar de professionals

El candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Govern, Francesc Antich, prometé ahir que si governa ampliarà la plantilla dels centres d'atenció primària amb cent metges de família i cent infermeres més només per al proper any. Així ho avançà davant més d'un centenar de professionals sanitaris que acudiren a la presentació del programa de salut dels socialistes al centre de Can Domenge. Acompanyat pel secretari general de Sanitat del Ministeri, José Martínez Olmos, el candidat socialista avançà que l'Atenció Primària de salut és una de les prioritats del seu programa, sobretot després de la «paràlisi» i la «crisi» actual a què l'ha sotmesa el PP per falta d'orientació i de recursos.

Antich fixà com a principal objectiu reduir la ràtio d'un metge per cada 1.900 persones que hi ha ara a un professional per cada 1.500 habitants i, a més, que hi hagi un pediatra per cada mil nins. Per això, no només ampliaria la plantilla de metges i infermers, sinó també de fisioterapeutes, comares i auxiliars. Per altra banda, tornà a criticar la ubicació «sense consens» del nou hospital a Son Espases i prometé estudiar la situació econòmica, jurídica i d'execució d'obres per intentar recuperar el projecte de Son Dureta. «Esper que sigui possible», assegurà el cap de cartell, tot i reconèixer que és «complex». L'opció socialista per a Son Dureta, de fer un nou hospital al mateix solar, també s'aplicaria a Eivissa.

Un altre eix del programa socialista és el d'articular una política sanitària al voltant dels ciutadans i, per això, s'aproparan els serveis a les persones perquè hi puguin accedir sense cap tipus de discriminació i es prioritzarà la transparència, la participació, el dret a la informació i l'agilitat. En definitiva, «ciutadans, salut pública i Atenció Primària són els pilars del programa de salut» del PSIB, que també proposa estudiar amb la UIB la possibilitat de fer una facultat de medicina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.