nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

«Ideològicament jo no he fet cap canvi, l'ha fet el meu expartit»

El que fou líder del PSM Mateu Crespí valora la inclusió a la llista d'UM

Mateu Crespí ha estat batle de Santa Eugènia pel PSM i durant tres mesos fou el candidat autonòmic d'aquest partit. Ara, per sorpresa, ocupa el sisè lloc en la candidatura d'Unió Mallorquina al Parlament balear.

-Us considerau la Maria Pau d'Unió Mallorquina?
-Després de tot el que he llegit l'única semblança entre jo i Maria de la Pau Janer és que cap dels dos coincidim ideològicament amb el Partit Popular.

-Heu passat de ser el número 1 del PSM a ser el sis en la llista d'Unió Malloquina. Per què?
-El projecte que va decidir encaminar el PSM amb Esquerra Unida realment mo me motivava, perquè crec que el nacionalisme no podia passar per Esquerra Unida. Unió Mallorquina es planteja fer un nacionalisme obert i ample, on diverses sensibiliats hi tenguin cabuda, crec que en un futur molta gent com jo s'hi pot sentir còmoda en aquest marc.

-Què es el que us ha fet decidir a intergrar la llista d'UM?
-No era una opció planejada, divendres em va telefonar la presidenta, Maria Antònia Munar, i em va dir quin era el seu plantejament de projecte. Donant suport a aquesta candidatura, vull contribuir a l'obertura de l'espai nacionalista.

-Creis que UM és l'únic partit nacionalista que es presenta?
-És l'unic partit sense condicionaments de fora. Només té un compromís amb Mallorca. I això és un plus que no tenen els altres.

-Heu acabat donant la raó als que deien fa un any que éreu d'Unió Mallorquina?
-No don ni llev la raó a ningú, ideològicament estic al mateix lloc on estava. Sempre he defensat el nacionalisme i he estat proper a la socialdemocràcia, al PSM i a qualsevol lloc.

-Us considerau un home d'esquerres?
-Som socialdemocràcta i progressista.

-No teniu por que us puguin dir diguin que heu canviat de camisa?
-No tenc por ni en deix de tenir, tothom sap el camí que he fet. Ideològicament no he fet cap canvi, l'ha fet el meu expartit. Ara faig una contribució personal al projecte nacionalista, i esper que sigui entesa pel món nacionalsita.

-Continuareu donant suport a UM si decidiex pactar amb el PP?
-La meva decisió és personal i quan succeeixin els pactes les meves decisions també seran personals. No pens només en el dia 28, mir molt més enllà, un projecte ample ha de tenir mires amples.

-Entesa era una plataforma de llançament?
-No, jo venia de ser candidat, no necessitava cap plataforma. Els fonaments d'Entesa són vàlids, continu essent militant, mai no he utilitzat Entesa com una plataforma.

-Considerau que Entesa està morta?
-No, pot consolidar-se com un projecte de futur interessant. Confio que Entesa tregui bons resultats a Santa Eugènia i a la resta de pobles on es presenta i sigui un dels eixos vertebradors d'aquest nacionalisme ampli a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.