cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El Govern encara no sap si obrirà la nova escola el proper setembre

Demà s'obre el termini previst per matricular els nous alumnes

Tot i que demà s'obre el terme d'inscripció de alumnes als centres escolars, la Conselleria d'Educació encara no té clar si obrirà el nou centre escolar de Son Amonda perquè les obres duen un retard significatiu.

El gerent de l'Ibisec, empresa responsable de les obres als centres, Andreu Obrador, confirmà fa pocs dies que «encara tenim pendents algunes reunions per tal de veure si és possible obrir». «La previsió inicial era que sí; el final d'obres estava previst pel mes d'agost, però l'inici d'obres ha estat molt lent, i tot dependrà de la construcció».

En qualsevol cas, Obrador explicà que si finalment s'obre demà el termini per matricular els alumnes probablement només es matricularan alumnes d'infantil; «serà probablement primer i segon curs d'infantil, si hi ha un excés de demanda es podria estudiar», digué.

Cap recordar que a Inca pràcticament tots els centres escolars d'infantil i primària superen la ràtio per aula que estableix la llei estatal que s'hagué de modificar fa un parell d'anys de manera excepcional a Inca augmentant la ràtio de 25 a 30 alumnes per aula per manca de places escolars. Fins i tot l'any passat al col·legi públic Llevant (que té un important porcentatge de matriculacions a mitjan curs) una aula arribà a tenir 31 alumnes. La manca d'espai físic impedí llavors desdoblar-la i la direcció decidí mantenir els 31 alumnes a una sola aula amb dos profesors.

Els pares insteressats a matricular els seus fills a la nova escola poden informar-se a partir de demà al centre d'escolarització situat a l'edifici del centre de professors d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.