algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

Antich detecta que les «trampes» del PP ja aterren i exigeix a Matas «joc net»

Els populars posen emperons al debat autonòmic i tant UM com els socialistes ja no hi confien

El candidat del PSIB-PSOE al Govern, Francesc Antich, va anunciar ahir que enviarà una carta al seu contrincant, el popular Jaume Matas, per demanar-li «joc net» en la campanya electoral després de detectar que les «trampes» que suposadament practica el PP a la resta de l'Estat estan aterrant ja a les Illes. «El PP està molt nerviós i preocupat perquè quan Matas està nerviós l'increment de les trampes és brutal i això costa doblers als ciutadans i va en contra de la democràcia». Antich es referí concretament a l'actuació del PP a Ciutadella, on aquest partit ha distribuït una circular en la qual ja es demana el vot -quan això no es pot fer fins l'11 de maig- i es posa a disposició la seu del PP per poder recollir els impresos del vot per correu, quan aquests s'han de tramitar a Correus.

El socialista també assegurà que li «preocupa molt» el fort increment del cens que s'ha produït a Andratx i a Calvià, per la inscripció d'estrangers, i avançà que el seu partit n'investiga les causes, sobretot quan en altres punts de l'Estat s'han detectat suposats fraus. Antich, que relacionà aquestes situacions amb les «trampes» de Melilla o els «censos inflats» de Saragossa i Castelló, tots relacionats amb el PP, també denuncià que en alguns llocs, com Inca, les campanyes institucionals es mesclen amb les del PP, igual que les inauguracions o els projectes i cità exemples a Lloret, Petra o Algaida, entre altres. «El portaveu del PP, Miquel Ramis, diu que posa la mà al foc perquè la campanya del seu partit serà neta. A Son Llàtzer ja poden anar preparant una habitació a la unitat de cremats», sentencià.

Davant aquest panorama, Antich anuncià que enviarà una carta a Matas per exigir-li «una campanya neta», basada en el debat de propostes de futur i no en la «crispació» ni en els «focs d'artifici». «Matas em va reptar a un debat i encara no sé on he d'anar. Si ho ha fet tan bé, per què s'amaga», afirmà l'aspirant, que diu que té «mals indicis» sobre un possible debat per la «negativa» del PP. Tot i que els populars diuen en públic que no descarten el debat autonòmic si es fa a IB3, allò cert és que la cadena només preveu entrevistes. A més, en les negociacions entre els partits per organitzar els debats, els populars només parlen de l'insular i no de l'autonòmic. UM, que ja ha advertit que només hi haurà debat insular si n'hi ha d'autonòmic, no confia que Matas el permeti.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.