algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Vich signa l'ordre per procedir a la il·legalització d'Omniprint

Li dóna deu dies perquè presenti al·legacions a la revocació de permís

La batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, ja ha firmat l'ordre per la qual es dóna deu dies de termini a l'empresa Omniprint, on s'imprimeix el diari El Mundo, perquè presenti al·legacions a l'expedient obert destinat a la retirada d'autorització d'aquesta nau industrial per haver construït una alçada que excedeix un setanta per cent a la que permet la normativa vigent.

Un cop presentades les al·legacions d'Omniprint -tal i com marca la llei- l'Ajuntament de Santa Maria procedirà a la previsible revocació de l'autorització atorgada en la comissió de Govern de 30 de juliol del 2002 i obrirà expedient d'infracció urbanística que serà remès al Consell de Mallorca. Tot apunta que els tràmits es faran durant el pròxim mes de juliol. Els tècnics del Consell ja han aixecat acta perquè la planta té 17 metres d'alçada en comptes dels 10 prevists. Això vol dir que aquest procediment, amb la llei a la mà, hauria d'acabar amb la clausura de la planta i l'ordre que sigui retallades les seves dimensions.

Informes tècnics
L'ordre de la batlessa de Santa Maria se signà divendres passat, dia 23, després que li fossin presentats els informes tècnics del propi Ajuntament. El realitzat per l'arquitecte certifica que Omniprint ha aixecat un setanta per cent per sobre de la normativa vigent a una planta que té uns 4.500 metres quadrats de superfície. El jurídic ratifica que al polígon de Son Llaüt, on es troba Omniprint, no es poden edificar més de deu metres.

De fet, la comissió de Govern municipal aprovà el juliol del 2002 una planta de deu metres d'alçada conforme al projecte bàsic presentat. No obstant això, dins la caixa de l'expedient «s'escolaren» dos plànols de projecte d'execució on l'alçada era de 16'80 metres. Aquests dos «misteriosos» plànols foren segellats per error per l'Ajuntament.

Un cop que Omniprint hagi al·legat, i ja que a Son Llaüt és «absolutament il·legal i fora de tota normativa» construir més de deu metres d'alçada, l'Ajuntament procedirà a anul·lar aquest dos plànols misteriosos, i acte seguit seran els tècnics de Disciplina Urbanística de la institució insular els que hauran d'actuar en conseqüència. Omniprint tampoc no té final d'obra ni llicència d'activitats. En consenqüència, funciona de forma clandestina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.